Aktuelno

Dragoljub Simonović saslušan zbog zloupotrebe službenog položaja, negirao optužbe

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2022

-

09:50

Dragoljub Simonović saslušan zbog zloupotrebe službenog položaja, negirao optužbe
Dragoljub Simonović saslušan zbog zloupotrebe službenog položaja, negirao optužbe - Copyright Medija Centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović negirao je na saslušanju u Posebnom odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, optužbe za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju tužilaštva se navodi da je Simonović na saslušanju izneo odbranu u prisustvu svog izabranog branioca, gde je negirao navode krivične prijave, koja ga tereti da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. godine prouzrokovao štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 11.647.035,63 dinara.

On se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a krivičnom prijavom za isto krivično delo tereti se i tadašnja načelnica uprave GO Grocka B.B.Ð.

Njoj se na teret stavlja da je takođe nezakonitim postupanjem u novembru 2018. godine prouzrokovala štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 3.993.000,00 dinara.

Ona je saslušana prošle sedmice u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Viseg javnog tužilaštva u Beogradu, gde je negirala izvršenje krivičnog dela.

Krivičnu prijavu protiv Simonovića i B.B.Ð. Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnela je Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije - Odeljenje za borbu protiv korupcije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija