Aktuelno

Tužilaštvo za Euronews: Još jedna prijava zbog zloupotrebe službenog položaja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/06/2021

-

16:51

Tužilaštvo za Euronews: Još jedna prijava zbog zloupotrebe službenog položaja
Tužilaštvo za Euronews: Još jedna prijava zbog zloupotrebe službenog položaja - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je krivična prijava protiv N.M, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, potvrđeno je za Euronews Srbija u ovom tužilaštvu bez navođenja da li je u pitanju pripadnik MUP, kako su to prethodno preneli pojedini mediji.

Po prijavi postupa Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, rečeno je u beogradskom VJT. U ovom tužilaštvu nije izneto više detalja o slučaju, niti s čim u vezi se istražuje N.M.

Mediji su prethodno preneli da je prijava podneta protiv načelnika Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), ali ne i u vezi s kojim slučajem.

Poslednjih nedelja uhapšeno je više osoba iz MUP u vezi sa različitim slučajevima - Goran Papić, nekadašnji zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK)  je priveden pod sumnjom da je zloupotrebio službeni položaj time što je naložio načelniku Policijske uprave za grad Beograd da vrati oduzeti automobil Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka.

U vezi sa istim slučajem privedeni su i bivši načelnik Odeljanja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga Predrag Lajića i inspektor i v.d. šefa odseka za droge Bojan Vasiljevski koji se terete da su pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija osumnjičenih vođa organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i da zadrže pronađeni novac.

Takođe, pre pet dana priveden je B. S, pripadnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije i jedan od operativaca koji je 4. februara hapsio Marka Miljkovića priveden je pod sumnjom da je "radio" za "kavački klan".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija