Aktuelno

Određen pritvor inspektoru SBPOK osumnjičenom da je Belivukova "krtica", Vulin: Pao je na poligrafu, počinio je akt izdaje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/06/2021

-

14:14

Određen pritvor inspektoru SBPOK osumnjičenom da je Belivukova "krtica", Vulin: Pao je na poligrafu, počinio je akt izdaje
Određen pritvor inspektoru SBPOK osumnjičenom da je Belivukova "krtica", Vulin: Pao je na poligrafu, počinio je akt izdaje - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Pripadniku Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidaru Stoliću (1986), koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, tako što je odavao informacije pripadnicima organizovane kriminalne grupe, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda je na predlog tužilaštva doneo rešenje kojem je inspektoru odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Portparol tužilaštva Ivana Rakočević rekla je Tanjugu da će se postupak protiv njega nastaviti i biće preduzete potrebne dokazne radne.

U međuvremenu se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je rekao da je Stolić pao na svim pitanjima poligrafskog testiranja i poručio da je on počinio "akt izdaje" i da će "svi oni koji to učine proći isto kao i njihovi nalogodavci", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Vulin je dodao da su, zahvaljujući Stoliću, "Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Marko Miljković dobijali su informacije, dok je Zvicera nastavio da obaveštava i nakon što je ova zloglasna, zločinačka organizacija Belivuk, Miljković konačno i definitivno pala".

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninosalav Cmolić istakao je da Stolićev akt nije samo krivično delo, već i čin izdaje.

"Izdao je kolege i prijatelje sa kojima radi, svoju porodicu. To nas nije omelo, niti će nas omesti u borbi protiv organizovanog kriminala. Nastavićemo još jače i istrajnije“, naglasio je Cmolić.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić naglasio je da je ono što je uradio Stolić sramota koju MUP nikada više neće dozvoliti.

"Svi oni koji su saradnici bilo kakvih kriminalaca, organizovanih kriminalnih grupa, biće sankcionisani“, istakao je Milić.

E-Stock

 

Kako su ranije pisali beogradski mediji, Stolić je osumnjičen da je u, najmanje, poslednjih godinu dana sve informacije iz svog odeljenja, ali i uopšte iz MUP-a prenosio Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Navedeno je da je on bio jedan od inspektora koji su radili na njihovom hapšenju 4. februara ove godine. Osumnjičeni je direktno učestvovao u prikupljanju dokaza o ubistvima i svim zločinima Belivukove kriminalne grupe.

On je, kako su pisali mediji, bio među prvim inspektorima koji su ušli u kuću u kojoj je, kako se sumnja, ubijeno najmanje četvoro ljudi. Radio je na prikupljanju dokaza i tragova, i samim tim bio upoznat sa svakom informacijom, svakim tragom koji policija ima protiv Belivuka i ostalih članova grupe.

Hapšenja policajaca i inspektora

Podsetimo, grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je 4. februara i tereti se za najteža krivična dela.

Osim Stolića, posle hapšenja grupe, privođeni su i drugi inspektori i policijski funkcioneri za koje se sumnja da su im pomagali.

Neposredno nakon Belivukovog hapšenja, priveden je i P. L., bivši načelnik odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga, a sa njim je uhapšen i B. V., inspektor i v. d. šefa odseka za droge, prenose mediji.

U martu je uhapšen i G. P., bivši zamenik načelnika SBPOK, kome se na teret stavlja trgovina uticajem. Kao deo grupe uhapšen je i zatvorski stražar iz Centralnog zatvora Ž. K., koji je posle hapšenja priznao da je u CZ upoznao Belivuka i Miljkovića. Uhapšen je i njegov bivši kolega N.J. Privedena je i S. V., Belivukova nadzornica za kućni zatvor, koji je služio zbog napada na obezbeđenje Miloša Vazure.

V. G., koji je uhapšen zajedno sa Belivukom i Miljkovićem, svojevremeno je bio policajac u Interventnoj jedinici u Loznici.

Komentari (0)

Srbija