Aktuelno

Određen pritvor uhapšenima u akciji "Trojanski štit"

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2021

-

21:13

Određen pritvor uhapšenima u akciji "Trojanski štit"
Određen pritvor uhapšenima u akciji "Trojanski štit" - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana četorici osumnjičenih da su pripadnici organizovane kriminalne grupe Darija Ðorđevića, koji je uhapšen u Beču.

Pritvor je određen za Stefana Runića, Petra Nikolića, Stefana Zizovića, Ognjena Trojanovića, dok su dvojica osumnjičenih V.S.i M.J. u bekstvu.

U saopštenju suda se precizira da im je prirtvor određen zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku.

Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak imaju pravo žalbe u roku od tri dana.

Tužilaštvo je prethodno danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv sedam osumnjičenih - Darija Đordevića, Runića, Nikolića, Zizovića, Trojanovića, kao i protiv dvojice pomenutih koji su bekstvu.

Runić, Nikolić, Zizović i Trojanović su uhapšeni u Beogradu pre dva dana i danas su saslušani u tužilaštvu.

Sunja se da je organizator ove grupe Đorđević (33) koji je uhapšen u Beču.

Mediji Ðorđevića nazivaju "Dekster" mada je tužilaštvo pre dva dana saopštilo da mu je nadimak "Ðoks".

Osumnjičeni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom 16 lokacija na teritoriji Beograda pronašla narkotike i skupocena vozila od kojih je jedno blindirano, kao i veću količinu novca.

Juče je saopšteno da je zajednička akcija FBI i policija širom sveta "Trojanski štit" sprovedena i u Srbiji. Širom sveta je uhapšeno 800 lica, a samo u Austriji 81. 

Zajednička operacija poznata kao "Trojanski štit/Zeleni signal“ jedna je od najvećih policijskih operacija u borbi protiv organizovanog kriminala.

Komentari (0)

Srbija