Aktuelno

Saslušane osobe privedene u akciji "Trojanski štit", tužilaštvo traži pritvor

Komentari

Autor: Euronews

10/06/2021

-

16:45

Saslušane osobe privedene u akciji "Trojanski štit", tužilaštvo traži pritvor
Saslušane osobe privedene u akciji "Trojanski štit", tužilaštvo traži pritvor - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Tužilac za organizovani kriminal je nakon saslušanja četvorice osumnjičenjih doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv Daria Đorđevića, Stefan Runića, Petra Nikolića, Stefana Zizovića, Ognjena Trojanovića, V. S. i M. J, saopšteno je iz Tužilaštva. 

Kako je navedeno, postoji osnovana sumnja da su ova lica izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćene prodaje i stavljanja u promet opojnih droga.

Tužilac je nakon saslušanja Stefana Runića, Petra Nikolića, Stefana Zizovića i Ognejna Trojanovića predložilo sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na ova četiri lica odredi pritvor, dok je Dario Đorđević lišen slobode u Beču. V. S. i M. J. su u bekstvu. 

Hapšenja u Srbiji deo su akcije sprovedene širom sveta

Juče je saopšteno da je zajednička akcija FBI i policija širom sveta "Trojanski štit" sprovedena i u Srbiji. Širom sveta je uhapšeno 800 lica, a samo u Austriji 81. 

Zajednička operacija poznata kao "Trojanski štit/Zeleni signal“ jedna je od najvećih policijskih operacija u borbi protiv organizovanog kriminala.

mup.gov.rs

FBI je u tajnosti pokrenuo sopstvenu firmu za distribuciju šifrovanih uređaja pod nazivom ANOM, koja je servisirala preko 12.000 šifrovanih uređaja koje je koristilo najmanje 300 kriminalnih ekipa, uključujući međunarodne organizacije za trgovinu narkoticima u više od 100 zemalja.

U nizu hapšenja u Srbiji, nakon što je u Austriji priveden Dario Đorđević, privedeno je više ljudi za koje se sumnja da su deo njegove kriminalne grupe. 

Komentari (0)

Srbija