Aktuelno

Dojava o bombi u Zoološkom vrtu, u toku evakuacija

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2022

-

15:26

Dojava o bombi u Zoološkom vrtu, u toku evakuacija
U toku je evakuacija beogradskog Zoološkog vrta - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

U toku je evakuacija beogradskog Zoološkog vrta zbog dojave o postavljenoj bombi, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Stotine mališana izvodi se iz Zoološkog vrta, a na destine njih nisu mogli ni da uđu.

Trenutno je kod Zoološkog vrta parkirana jedna patrola policije i čeka se dolazak kontradiverzione jedinice. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

 


Telegraf.rs dobio mejl o novim dojavama o bombama 

Redakcija portala Telegraf.rs objavila je danas da je ponovo dobila mejl u kojem nepoznati pošiljac navodi da su na više lokacija u Beogradu, uključujući i kuće predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, postavljene eksplozivne naprave, koje će eksplodirati u periodu od 16 do 18 časova.

U mejlu se od Srbije traži da uvede sankcije Rusiji i poručuje "nastavićemo da bombardujemo vaše gradove, dok ne učinite pravu stvar"

Kako se precizira, bombe su postavljene u kući predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kući premijerke Ane Brnabić i kući ministra Aleksandra Vulina, kao i na terminalima Aerodroma Nikola Tesla, na letovima TK 1080 i FZ 1746, u Muzeju Nikole Tesle, na Beogradskoj tvrđavi, u Muzeju savremene umetnosti.

Bombe su, kako se dodaje, postavljene i u Štark Areni, Jugoslovenskom muzeju, Akvarijumu, Beogradskom zoološkom vrtu, Kući Legata, Narodnom muzeju, ruskoj, beloruskoj, kineskoj, sudanskoj i kubanskoj ambasadi, prostorijama Er Srbije i turskih aviokompanija u Beogradu.

U mejlu se navodi da se bombe nalaze i na železničkim stanicama u Beogradu, trgovačkim centrima i fakultetima.

Kako se dodaje, bombe su postavljene u zgradi Univerziteta u Beogradu Studentski trg 1, u Univerzitet Union - Nikola Tesla, Fakultetu za sport Narodnih heroja 30, Fakultetu za primenjenu ekologiju - Futura, Rudarsko-geološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Univerzitetu Singidunum,Trgovačkom centru, Beo Aviv Parku, Tržnom centru TC "Zemun Park" - Zemun, TC "Galerija" - Beograd, Novi Beograd, Železničkoj stanici Beograd Centar, Železničkoj stanici Dunav.

Redakcija Telegrafa napominje da je prosledila mejl ove preteće sadržine nadležnim organima.

Poslednjih nedelja u Srbiji su učestale dojave o bombama u školama, tržnim centrima, na aerodromima i stanicama i mestima na kojima se odvijaju pojedine manifestacije.

U većini slučajeva akteri ostaju neotkriveni.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija