Aktuelno

Tužilac traži pritvor za osumnjičene za zloupotrebe u Resavici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/06/2021

-

15:57

Tužilac traži pritvor za osumnjičene za zloupotrebe u Resavici
Tužilac traži pritvor za osumnjičene za zloupotrebe u Resavici - Copyright jppeu.rs

veličina teksta

Aa Aa

Tužilac za organizovani kriminal predložio je, nakon donošenja naredbe o sprovođenju istrage i saslušanja osumnjičenih, pritvor zbog zloupotrebe službenog položaja za čelnike "Resavice" Marka Vukovića, "Rembas transa" Vladimira Perovića i Zorana Vučkovića iz "Imperial kompani A3 plus", saopštilo je danas Tužilaštvo za organi kriminal (TOK).

Osumnjičenima Vukoviću i Peroviću se stavlja na teret produženo krivično delo zloupotreba položaja službenog položaja u saizvršilaštvu, dok se Vučković tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na svu trojicu odredi pritvor, navedeno je u saopštenju. 

Kako je juče saopštio MUP, tri osobe koje su malverzacijama oštetile Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" za oko 40 miliona dinara su uhapšene i određeno im je zadržavanje do 48 časova.

Osumnjičeni se terete da su u periodu od maja 2018. godine do novembra 2020. godine, organizovali navodnu nabavku većeg broja autobusa i radnih mašina za potrebe preduzeća "Rembas trans" iz Resavice od preduzeća "Imperia kompani A3 plus" iz Beograda, dok je JP "Resavica" preduzeću "Imperia kompani A3 plus" na ime depozita isporučilo ugalj iz svog proizvodnog asortimana, uplatilo novac i ustupilo potraživanja u ukupnom iznosu od 47.591.172 dinara.

Preduzeće "Imperia kompani A3 plus" nije izvršilo ugovorenu isporuku vozila i radnih mašina, već je isporučilo samo jedan autobus.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili JP "Resavica" za ukupno 39.519.699 dinara )oko 330.000 evra) i omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi preduzeću "Imperia kompani A3 plus" Beograd u iznosu od 24.519.699 dinara, kao i sticanje protivpravne imovinske koristi odgovornom licu preduzeća "Imperia kompani A3 plus".

Komentari (0)

Srbija