Aktuelno

Muškarac pritvoren zbog pronevere i zloupotrebe robnih rezervi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/06/2022

-

17:49

Muškarac pritvoren zbog pronevere i zloupotrebe robnih rezervi
Muškarac pritvoren zbog pronevere i zloupotrebe robnih rezervi - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su K. M. zbog sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Kako se sumnja, on je radeći kao odgovorno lice Privrednog društva "Agro Medan" doo iz Zrenjanina, u dva navrata 2017. godine zaključio ugovore o skladištenju, čuvanju i obnavljanju merkantilnog kukuruza sa Republičkom direkcijom za robne rezerve, na osnovu kojih je preuzeo 1.999.980 kilograma merkantilnog kukuruza od jednog skladištara iz Srpskog Itebeja i 1.452.394 kilograma merkantilnog kukuruza od skladištara iz Vršca.

Potom je, kako se sumnja, do jula 2018. godine prodao poverenu robu na čuvanje bez evidentiranja u poslovnim knjigama privrednog društva "Agro Medan" DOO iz Zrenjanina, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 72.223.696 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, saopštio je MUP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija