Aktuelno

Produžen pritvor osumnjičenom za nedavno ubistvo u Jakovu

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2022

-

18:30

Produžen pritvor osumnjičenom za nedavno ubistvo u Jakovu
Produžen pritvor osumnjičenom za nedavno ubistvo u Jakovu - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Ðuri N. (23) koji se sumnjiči da je 29. maja ove godine u Jakovu usmrtio Vuka Jolovića (30) iz automatske puške "kalašnjikov".

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda osumnjičenom je 30. juna produžen pritvor za još 30 dana, rekla je za Tanjug portparolka tog suda Tatjana Matić.

Osumnjičeno je produžen pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Ðura N. je na saslušanju u tužilaštvu izneo svoju odbranu i priznao delo, ali je tvrdio da se ne seća samog momenta kada je pucao na Jolovića, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u sticaju, s krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Kako Tanjug saznaje, on je na saslušanju izrazio kajanje i tvrdio da se ne seća samog pucanja.

Rekao je da su ga ranije tog dana Jolović, njegov rođeni brat i još jedan njihov prijatelj maltretirali i prebili, ali je uspeo da pobegne kući. Kasnije su, kako je rekao, tukli i njegovog oca, a tokom večeri došli su mu ispred kuće gde su tukli i njegovog brata.

Osumnjičeni je rekao da se plašio se da mu ne diraju i majku, jer je čuo da oni sve redom maltretiraju u tom kraju, pa je uzeo pušku iz svoje spavaće sobe i krenuo ka Joloviću i ostalima.

Nakon pucnjave, koje se, kako je rekao, ne seća, seo je u svoj "golf 4" i pobegao u šumu do Progara gde se krio do predaje. Tvrdi da nije znao da je Vuka ubio sve do predaje policiji u PS Surčin.

Smatra da su ga Vuk i ostali maltretirali jer je "partizanovac", dok su oni, kako je rekao, navijači neke navijačke grupe "Crvene zvezde".

Probleme sa njima imao je poslednje tri godine i plašio ih se jer se pričalo da su braća Jolovići problematični, da se bave kriminalom itd.

Komentari (0)

Srbija