Aktuelno

Više javno tužilaštvo od maja do jula objavilo 193 informacije o postupanju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/07/2022

-

12:56

Više javno tužilaštvo od maja do jula objavilo 193 informacije o postupanju
Više javno tužilaštvo od maja do jula objavilo 193 informacije o postupanju - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu je od 5. maja do 5. jula, objavilo ukupno 193 informacije o svom postupanju, od čega su 81 saopštenja za javnost, a 112 odgovori na novinarska pitanja, što je do sada najveći broj objava koje je dalo neko javno tužilaštvo u Srbiji.

Takođe, tužilaštvo je, od 57 primljenih zahteva za informacije od javnog značaja od početka godine, udovoljilo na 53 zahteva, a samo četiri zahteva je odbilo u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Tužilaštvo je naglasilo da se sajt Višeg javnog tužilaštva redovno ažurira i da se na njemu mogu naći sva objavljena saopštenja za javnost.

Takođe, kako tužilaštvo navodi, novinari pitanja mogu slati na email adresu press@bg.vi.jt.rs , a odgovori im se dostavljaju u najkraćem roku.

Tužilaštvo podseća da je u maju mesecu uspostavljena služba za odnose sa javnošću Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u cilju vraćanja poverenja građana u rad pravosuđa, kao i preciznijeg, tačnijeg i blagovremenog informisanja javnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija