Aktuelno

Jasnić saslušan u Višem javnom tužilaštvu, detaljno izneo svoju odbranu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/07/2022

-

15:33

Jasnić saslušan u Višem javnom tužilaštvu, detaljno izneo svoju odbranu
Jasnić saslušan u Višem javnom tužilaštvu, detaljno izneo svoju odbranu - Copyright MN Press/Marko Metlaš

veličina teksta

Aa Aa

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Siniša Jasnić (57) osumnjičen da je u svojstvu direktora privrednog društva "Evropske univerzitetske igre 2020" d.o.o. Beograd sa 45-godišnjim muškarcem, za kojim se traga, zloupotrebama oštetio budžet Srbije za 68.554.200 dinara.

Kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, Jasnić je na saslušanju detaljno izneo svoju odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke.

Jasnić se sumnjiči da je kao direktor privrednog društva „Evropske univerzitetske igre 2020“ d.o.o. Beograd, od decembra 2017. do marta 2018. godine, sa 45-godišnjim muškarcem, bez sprovedenog postupka javne nabavke, izradu master plana za organizaciju evropskih univerzitetksih igara dodelio jednom privrednom društvu iz Novog Sada, za iznos od 572.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Inače, master plan je prethodno izradila jedna osoba kome je S.J. obećao nakadnu od 30.000 evra.

Na ovaj način su, kako se sumnja, Jasnić i 45-godišnji muškarac koji je u bekstvu, pribavili korist jednom privrednom društvu u Novom Sadu, oštetivši budžet Republike Srbije za 68.554.200 dinara.

Podsećamo, Siniši Jasniću je u toku suđenje u drugom postupku po optužnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Pronevera, odnosno jer je prisvojio za sebe novac koji mu je bio poveren u radu, kao predsedniku udruženja "Univerzitetski sportski savez Srbije".

Na taj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 10.2 miliona dinara, "Univerzitetski sportski savez Srbije" za 2.97 miliona dinara, a u zbirnom iznosu je pribavio korist za sebe. Nastavak sudjenja u ovom postupku zakazan je za 9. septembar.

Komentari (0)

Srbija