Aktuelno

Kod Malog Horgoša otkriveno 120 ilegalnih migranata i oružje, uhapšeni krijumčari

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/07/2022

-

12:46

Kod Malog Horgoša otkriveno 120 ilegalnih migranata i oružje, uhapšeni krijumčari
mup.gov.rs - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Policija je rano jutros sprovela akciju na prostoru Malog Horgoša i uhapsila lica zbog krijumčarenja. Pronađeno je 120 ilegalnih migranata i hladno i vatreno oružje, kao i više stotina pasoša i ličnih dokumenata koje su krijumčari oduzeli migrantima, saopštio je MUP.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je da Srbija nastavlja sa kontinuiranim radom na kontroli ilegalnih migracija i raznu bandu i ološ koji nosi oružje pronalazi i odvodi u zatvore, gde će se suočiti sa pravdom.

"Srbija nije parking za migrante. Srbija neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način menja i ugrožava dolaskom migranata, ili bilo koga drugog. Država Srbija vodi računa da na celoj njenoj teritoriji samo ona, samo država Srbija, može da ima monopol na primenu fizičke sile", naveo je ministar.

"Mi čuvamo naš način života, poštujemo dostojanstvo svakog čoveka, ali u ovoj zemlji ćete poštovati zakon i nećete biti naoružani“, dodao je.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano vrše kontrolu kretanja i boravka ilegalnih migranata u okolini granice sa Mađarskom, u cilju pronalska krijumčara i oružja, kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana Srbije, kao i samih migranata, navedeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija