Aktuelno

MUP: Rasvetljen slučaj pretnji smrću Marku Vidojkoviću

Komentari

Autor: Euronews

22/06/2021

-

09:45

MUP: Rasvetljen slučaj pretnji smrću Marku Vidojkoviću
Srpski pisac i novinar - Copyright Printscreen YouTube/NOVA S

veličina teksta

Aa Aa

Brzom i efikasnom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova rasvetljene su pretnje upućene piscu i uredniku i novinaru portala Nova S Marku Vidojkoviću na društvenoj mreži Instagram, saopštio je MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, po zahtevu Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu izvršili su provere Instagram profila sa kojeg su upućene pretnjeVidojkoviću.

Proverama je utvrđeno da je istom pristupano sa IP adrese koje pripadaju telekomunikacionim operaterima iz Austrije, kao i broj telefona kojim je registrovan navedeni profil koji takođe pripada austrijskom operateru mobilne telefonije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije dostaviće zahtev Interpolu Austrije radi identifikovanja tražene osobe, kao i izveštaj nadležnom tužilaštvu.

Radna grupa za zaštitu novinara osudila pretnje

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara osudila je danas pretnje smrću upućene novinaru Marku Vidojkoviću, a zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković upoznao je članove Radne grupe sa činjenicama o ovom slučaju i aktivnostima koje su MUP i Tužilaštvo preduzeli.

Članovi Radne grupe naglasili su da je važno da se kontinuitet rada ove grupe nastavi u punom kapacitetu, kako bi zajedničkim radom postigli veću efikasnost u zaštiti novinara i povećanju njihove bezbednosti.

Današnjem sastanku prisustvovali su i partneri iz međunarodnih organizacija.

Komentari (0)

Srbija