Aktuelno

Međunarodni dečiji festival "Licidersko srce" najavljen defileom folklora u centru Beograda

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2022

-

22:30

Međunarodni dečiji festival "Licidersko srce" najavljen defileom folklora u centru Beograda
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce", koji će biti održan od 15. do 19. avgusta,  najavljen je defileom mladih folkloraša ulicama u centru Beograda.

Više desetina mladih igrača u raznorodnim srpskim narodnim nošnjama prodefilovalo je od Zmaj Jovine ulice, Knez Mihailovom do Trga Republike, privukavši veliku pažnju prolaznika.

Tokom kraćeg programa na trgu mladi članovi ansambla udruženja građana "Era" iz Užica, koje organizuje "Licidersko srce", izveli su plesove iz Šumadije, sa Kosova i iz Leskovca, a predstavili su se i mlađi igrači Umetničkog centra Dalija iz Beograda.

Plesači su nagrađivani dugim i toplim apaluzima brojnih prolaznika, među kojima je bilo dosta parova sa decom, kao i stranaca, koji su nastup snimali mobilnim telefonima.

Prigodno, nastup je završen "Užičkim kolom".

U obraćanju prisutnima, predstavnica organizacionog odbora festivala iz udruženja "Era" Ivan Cvetković je pozvala građane da dođu na "Licidersko srce" koje će okupiti od 15. do 19. avgusta u Užicu, Zlatibori i Višegradu oko 1.000 dece i mladih iz 11 evropskih zemalja.

Festival se održava pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a organizatori su Udruženje građana "Era" iz Užica, dok su suorganizatori Grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Turistička organizacija Zlatibor.

Festival podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja i Ministarstvo pravde.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija