Aktuelno

Četrnaest maloletnika završilo na toksikologiji na VMA posle žurke na Adi, istražuje se šta su pili

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2021

-

09:27

Četrnaest maloletnika završilo na toksikologiji na VMA posle žurke na Adi, istražuje se šta su pili
Četrnaest maloletnika završilo na toksikologiji na VMA posle žurke na Adi, istražuje se šta su pili - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Andrija Gavrilović

veličina teksta

Aa Aa

Hitna pomoć je noćas na poziv policije intervenisala na Adi Ciganliji i grupu maloletnih lica prevezla na VMA.  

Kako je rečeno Tanjugu u Hitnoj pomoći, devet maloletnika je noćas u svesnom stanju prebačeno na toksikologiju VMA.  

Beogradski mediji navode da je u ovu ustanovu prebačeno 15 osoba, a osim devet pod medicinskom pratnjom, ostale osobe su u bolnicu prevezli uglavnom roditelji koji su došli dok su policija i Hitna pomoć intervenisali.  

Mediji prenose da se sumnja da je uzrok njihovog stanja alkohol i da im je nešto što je izazvalo trovanje stavljeno u piće, a istraga je u toku. Jedan od mladića sa žurke, za kojeg se sumnjalo da se utopio, pronađen je živ. 

Prema izveštaju, patrole PU Čukarica na Adi Ciganliji privele su konobare i menadžere kafe-bara, da bi se utvrdilo šta su maloletnici konzumirali.  

VMA: Nakon ukazane pomoći, svi pušteni kući

Kako se navodi u saopštenju Vojnomedicinske akademije, u Nacionalni centar za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije primljeno je 14 maloletnih osoba sa intoksikacijom alkoholom, a nakon ukazane pomoći svi pacijenti su otpušteni kući u dobrom opštem stanju.

Inače, prema podacima kojima raspolaže Nacionalni centar za kontrolu trovanja VMA, broj alkoholisanih lica povećan je u poslednje dve nedelje.

"Ovim putem ukazujemo na mogućnost razvoja teških kolapsnih stanja usled konzumacije alkohola u uslovima nepovoljnih vremenskih prilika kao što su ekstremno visoke temperature. Takođe, uprkos ublažavanju protivepidemijskih mera apelujemo na sve građane da i dalje poštuju sve propisane zaštitne mere u borbi protiv epidemije korona virusa", zaključuje se u saopštenju VMA.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je pre pandemije virusa korona, imao nekoliko sastanaka sa policijom u vezi problema organizovanja žurki za maloletnike gde je tražio da se naprave zajedničke inspkecije kako bi se neki od splavova gde se to dešava, zatvorili a organizatori kaznili.

On je istakao da je „javna tajna” da se u Beogradu organizuju žurke za maloletnike kao i to da oni imaju mogućnost da za male pare piju koliko god mogu sa tim da se toči alkohol sumnjivog kvaliteta.

"Prvo, tražiću da točenje alkohola maloletnicima u bilo koje doba dana bude zabranjeno. Drugo, tražiću da donesemo gradsku odluku da se zabrani da maloletnici budu u restoranima posle određenog vremena. Suština je da maloletnicima nije mesto u noćnim klubovima ili restoranima posle određenog vremena. Poslednja stvar je da se organizatori žurki, koje se prave samo za maloletnike, pod sumnjivim okolnostima, kazne po zakonu", rekao je Vesić.

 

Komentari (0)

Srbija