Aktuelno

Lažne dojave o bombama na više lokacija u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/10/2022

-

15:09

Lažne dojave o bombama na više lokacija u Beogradu
Lažne dojave o bombama na više lokacija u Beogradu - Copyright Tanjug/BEG AIRPORT

veličina teksta

Aa Aa

Na više adresa u Beogradu stigle su danas lažne dojave o postavljenim bombama, rečeno je za Euronews Srbija iz MUP-a. 

Kako je utvrđeno nakon što je policija izašla i pregledala teren, lažne dojave o postavljenim bombama stigle su na sledeće lokacije: aerodrom "Nikola Tesla", Crkva sv. Marka, objekat "Meridian Banjica", redakcija "Kurira" i studentski dom "Karaburma".

Dojave o bombama stigle su na još nekoliko lokacija, gde su policijske ekipe i dalje na terenu i proveravaju te navode.

Kurir je izvestio kako je u poruci dostavljenoj toj redakciji navedeno da su bombe postavljene na ukupno 11 adresa - u crkvi Svetog Marka, kladionici Meridijan na Banjici, Tržnom centru Ušće, na Filozofskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu, na trećem spratu, potom u Studentskom domu na Karaburmi, na stadionu Rajko Mitić, Klinici za psihijatrijske bolesti Laza Lazarević, Megatrend univerzitetu, kao i na aerdoromu "Nikola Tesla", u ICT Playground-u i u redakciji Kurira.

Podsetimo, juče su u tri srednje i dve osnovne škole na teritoriji Beograda stigle dojave da je u prostorijama ovih škola postavljena eksplozivna naprava. 

MUP Srbije je ranije danas saopštio da će biti podneta krivična prijava protiv muškarca (45) zbog izazivanja panike i nereda, jer je 14. oktobra prijavio putem broja 192 da se na aerodromu nalazi nepoznati muškarac sa bombom i da će ući u avion koji treba da poleti.


Tada je, nakon izvršenog protivdiverzionog pregleda aerodroma, utvrđeno da je prijava bila lažna, a pripadnici MUP-a su efikasnom akcijom identifikovali osumnjičenog.
 

Komentari (0)

Srbija