Aktuelno

Novi slučaj brutalnog nasilja: Nakon snimka reagovalo Tužilaštvo, raspisana potraga za ocem koji je pretukao ćerku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/10/2022

-

14:19

Novi slučaj brutalnog nasilja: Nakon snimka reagovalo Tužilaštvo, raspisana potraga za ocem koji je pretukao ćerku
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu raspisalo je potragu za kineskim državljaninom zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici.

Povodom snimka brutalnog nasilja koji je objavljen na društvenim mrežama, gde se vidi kako otac fizički zlostavlja ćerku na teniskom terenu, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je u saradnji sa inspektorima Policijske stanice Palilula i Odeljenjem za strance utvrdilo identitet učesnika događaja.

Radi se o kineskim državljanima koji su sa privremenim boravkom u Srbiji, navodi se u saopštenju.

"Imajući u vidu da otac za koga postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo nasilje u porodici nije dostupan državnim organima, po nalogu dežurnog zamenika raspisana je potraga. Kada i ukoliko bude pronađen, tužilaštvo će preduzeti odmah neophodne mere u cilju daljeg procesuiranja, a o čemu će javnost biti obaveštena", ističe se u saopštenju. 

U pitanju je snimak na kojem se vidi kako muškarac obara i šutira tinejdžeru na teniskom terenu. On joj udara šamara, vuče je za kosu i jaknu, dok je na kraju obori na zemlju i šutira. Za sada se ne zna gde je snimak tačno nastao, niti ko ga je načinio.

Podsetimo, Srbiju je nedavno potresao slučaj snimka na kojem majka brutalno tuče svoje dete. Na njemu se vidi žena koja besomučno udara devojčicu, koja nema više od tri godine. U Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu potvrđeno je za Euronews Srbija da je dvoje dece izmešteno iz porodice u kojoj se desilo nasilje u ustanovu socijalne zaštite.

Snimak traje skoro minut, a na njemu žena, za koju se pretpostavlja da je majka, drži dete za obe ruke i udara ga po glavi rukama. Za to vreme dete plače. 

Majka je u međuvremenu uhapšena, a na saslušanju se branila ćutanjem.

Vanja Macanović iz Autonomnog ženskog centra rekla je za Euronews Srbija da je tužno što je sve počelo od snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, ali je sa druge strane, navela da je dobra brza reakcija institucija.

"Sad svi znaju o kojoj se porodici radi i koja su to deca. To nekako zauvek ostaje kad su deca u pitanju na interentu. I nekad u budućnosti će moći da se prepozna da je upravo to dete bilo žrtva zlostavljanja. To je ono što je loše. Ali je dobra brza reakcija institucija. I moguća je jer imamo Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i grupe za koordinaciju i saradnju u svakoj opštini", rekla je ona.

Komentari (0)

Srbija