Aktuelno

Stravične scene nasilja nad detetom: Policija traga za majkom koja je mučki tukla devojčicu, deca izmeštena iz porodice

Komentari

Autor: S: T.

27/10/2022

-

09:40

Stravične scene nasilja nad detetom: Policija traga za majkom koja je mučki tukla devojčicu, deca izmeštena iz porodice
Begaljica - Copyright Instagram/192.rs

veličina teksta

Aa Aa

Na društvenim mrežava pojavio se zastrašujući snimak nasilja nad detetom, koji je nastao u jednom od naselja opštine Grocka. Na njemu se vidi žena koja besomučno udara devojčicu, koja nema više od tri godine. U Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu potvrđeno je za Euronews Srbija da je dvoje dece izmešteno noćas iz porodice u kojoj se desilo nasilje u ustanovu socijalne zaštite, a da se za majkom traga.

Snimak nasilja nad detetom šokirao je Srbiju. Ne zna se ko je snimao mučne scene, kada je video nastao, niti kako je završio na društvenim mrežama.

Snimak traje skoro minut, a na njemu žena, za koju se pretpostavlja da je majka, drži dete za obe ruke i udara ga po glavi rukama. Za to vreme dete plače. 

"Ovo ti je za Zorana. Zbog tebe je naš mali Zoran u zatvoru. Najlepši na svetu. To ti je za Zorana", viče žena i onda baca dete od sebe koje pada na pod.

Tu se scene nasilja ne završavaju, a žena je pretila detetu da će i dalje da ga bije: "Dva sata ima da te bijem.... za Zorana. Da te pitam zašto ga diraš? Ustani, nisam završila".

Na snimku se vidi da devojčica pokušava da pobegne, ali žena ide za njom i nastavlja: "Dođi ovamo. Nemoj da te jurim Milice. Ako ti dođem, gotova si".

Deca izmeštena iz porodice, za majkom se traga

U Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu  kažu da su odmah nakon saznanja o video snimku sazvali vanredni sastanak Grupe za koordinaciju i saradnju za Opstinu Grocka i u saradnji sa Centrom za socijalni rad i policijskom stanicom Grocka odmah preduzeli sve mere u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za taj događaj i zaštite maloletnog lica. Dodaju da porodica osim devojčice ima još jedno dete.

"Rezultat vanrednog sastanka Grupe za koordinaciju Drugog osnovnog javnog tužilastva u Beogradu je da je utvrđeni identiteti svih učesnika događaja, da su dva maloletna lica pregledana od strane lekara tokom noći, nakon čega su izmeštena iz porodice u odgovarajuću ustanovu socijalne zaštite, a da je za majkom raspisana potraga, s obizrom da nije dostupna državnim organima", navode u Tužilaštvu.

Nakon toga se oglasio i otac dece i suprug žene za kojom policija traga. On je rekao da je Centar za socijalni rad u prisustvu policije došao sinoć oko 11 kod njih i uzeo im decu. Za Blic je rekao i da je bio u razogovoru u Centru, i da nije znao sa nasilje, odnosno da u tom trenutku nije bio kod kuće.

Takođe, naveo je da ne zna gde mu se trenutno supruga nalazi, i da je zamolo Centar za socijalni rad da mu vrate decu. 

Svaki vid fizičkog i psihičkog nasilja, a posebno nad decom, je nedopustiv i nema opravdanja, poručila je danas novoizabrana ministarka za brigu o porodici i demografiji Darija Kisić, reagujući na snimak na kojem se vidi kako majka tuče malu devojčicu.

"Deca su naša svetinja, ona se vole i poštuju i nijedno dete ne zaslužuje ružnu reč, a da ne govorimo o fizičkom kažnjavanju", navela je Kisić u pisanoj izjavi.

Poručila je i da su svi, koji su svedoci nasilnog ponašanja prema deci, dužni to da spreče i da prijave nadležnim organima, a država će, u najboljem interesu deteta, reagovati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija