Društvo

Mučan snimak iz Obrenovca: Majka bije dete koje grca od plača, tužilaštvo ispituje slučaj

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/07/2022

-

15:00

Mučan snimak iz Obrenovca: Majka bije dete koje grca od plača, tužilaštvo ispituje slučaj
Mučan snimak iz Obrenovca: Majka bije dete koje grca od plača, tužilaštvo ispituje slučaj - Copyright Printscreen/Twitter/@Silvana71376830

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu ispituje slučaj nasilja nakon što se na društvenim mrežama pojavio mučan snimak žene koja nemilosrdno bije svoje dete, szanaje Euronews Srbija.

Na snimku, koji traje 15 sekundi, vidi se žena koja mlatilicom za muve udara mališana. Uplakani dečačak leži na dušeku i grca od plača, dok se čuje žena koja govori:

"Dosta! Dosta, šta sam rekla. Nemoj da si se 'mako".

Snimak žene koja bije dete očito je napravio neko od ukućana, a pojavio se juče na Fejsbuku. Kako nam je rečeno u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu, niko nije prijavio nasilje, a reagovali su na osnovu navoda i objava koje su se pojavile na društvenim mrežama. O svemu su obavešteni MUP i Centar za socijalni rad u Obrenovcu koji dalje postupaju po službenoj dužnosti.

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu zvanično je naveo za Euronews Srbija da je upoznat sa slučajem i da je reagovao "u skladu sa zakonom, procenom i procedurom i preduzeo neophodne mere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu i zbrinjavanje maloletnog deteta".

"Tim stručnjaka će nastaviti da preduzima sve mere i aktivnosti u daljoj zaštiti deteta u skladu sa procenom, potrebama i aktuelnom situacijom. Takođe, nastaviće se saradnja sa relevantnim institucijama i ustanovama iz sistema. Poštujući zakonsku obavezu na čuvanje privatnosti korisnika i ličnih i poverljivih informacija, posebno kada je reč o zaštiti prava i interesa dece, Gradski centar za socijalni rad nije u mogućnosti da javno komentarišu konkretne slučajeve", saopštio je GCSR.

U MUP-u su za Euronews Srbija potvrdili da su upoznati sa slučajem. Navode da je utvrđeno da je snimak star dve do tri godine. Majka je dala izjavu policiji, a izveštaj o tome je poslat nadležnom tužiocu.

Centar za socijalni rad jutros je izašao na teren, a prema nezvaničnim informacijama majka dečaka nema prethodnih prijava za nasilje u porodici.

U trenutku kada je snimak nastao, dete je imalo oko tri godine. Prema nezvaničnim saznanjima, snimak je objavio jedan od članova porodice zbog međusobnih razmirica i narušenih odnosa.

Komentari (1)

branex

27.07.2022 18:42

,,Peckalicom ,, za muve ? Pa ja sam dobijao kajšom , ali samo kada sam zaslužio . I dan danas ne zameram mom ocu . Ko je u ovoj situaciji ,,bolestan ,, ? Majka ili objavljivač snimka iz lično osvetničkih razloga ?

Srbija