Aktuelno

Saslušan kineski državljanin koji je tukao ćerku: Priznao krivično delo i pravdao svoje postupke, predložen pritvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/10/2022

-

15:38

Saslušan kineski državljanin koji je tukao ćerku: Priznao krivično delo i pravdao svoje postupke, predložen pritvor
Saslušan kineski državljanin koji je tukao ćerku: Priznao krivično delo i pravdao svoje postupke, predložen pritvor - Copyright Instagram.com/igorjuric73

veličina teksta

Aa Aa

Danas je pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu saslušan kineski državljanin V.L. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici na štetu svoje maloletne ćerke, za koje delo je predviđena kazna zatvora od dve do deset godina, saopšteno je iz Tužilaštva.

Iznoseći svoju odbranu u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnog dela, između ostalog, u svojoj odbrani, pravdajući svoje postupke time što je njegova ćerka kritičnog dana odbila da nastavi trening i da je zbog toga on hteo da je vrati na teren.

On je ukazao da mu nije bila namera da je povredi, da je tradicija u Kini da se poštuje hijerarhija i da on smatra da je ispravno postupio jer je to u Kini dozvoljeno.

Nakon saslušanja, postupajući zamenik je predložio sudu da se prema osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog uznemirenja javnosti, s obzirom na način izvršenja dela koje mu se stavlja na teret, kao i propisanu sankciju.

Policija u Beogradu uhapsila je juče kineskog državljanina V. L. (1972) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, saopštio je MUP.

Nakon što se u medijima pojavio video-snimak na kojem on tuče svoju četrnaestogodišnju ćerku, policija je odmah preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i brzo identifikovala osumnjičenog.

V. L. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. 

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tuzilastva, 29. oktobra je za njim raspisana potraga, nakon što je snimak nasilja objavljen na društvenim mrežama, gde se vidi kako on fizički zlostavlja ćerku.

Na uznemirujućem snimku se vidi kako na jednom teniskom terenu otac devojku šutira u predelu stomaka i snažno je udara po glavi.

Devojka u jednom momentu seda na klupu, ali je on podiže i vuče za jaknu, obara je na zemlju i šutira. 

 

Komentari (0)

Srbija