Aktuelno

Tužilaštvo: Počelo saslušanje 17 uhapšenih pripadnika organizovane kriminalne grupe "Vračaraca"

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2022

-

20:07

Tužilaštvo: Počelo saslušanje 17 uhapšenih pripadnika organizovane kriminalne grupe "Vračaraca"
Tužilaštvo: Počelo saslušanje 17 uhapšenih pripadnika organizovane kriminalne grupe "Vračaraca" - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U Tužilaštvu za organizovani kriminal počelo je saslušanje 17 uhapšenih pripadnika organizovane kriminalne grupe "Vračaraca", koji se sumnjiče za više krivičnih dela, uključujući tri ubistva i pet pokušaja ubistva, rečeno je u tom tužilaštvu za Tanjug.


Iz tužilaštva su u petak saopštili da je ovu grupu finansirala organizovana kriminalna grupa "Kavači" i da je bila predviđena za izvršenje najtežih krivičnih dela u Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere.

"Vračarce" predvode N.V. i U.P, a u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, SBPOK, UKP - PU za Grad Beograd, SAJ, Žandarmerije MUP-a, uhapšeni su u petak L.C, I.B, D.M, N.B, V.M, N.M, S. M, A.M, N.K, N.T, M.T, J.B, Ð. K, N. J, A.N, N.V. i D.N, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela.

Tokom akcije oduzeto je više komada vatrenog oružja, veća količina novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovanih telefona.

Ova organizovana kriminalna grupa je vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo organizovane kriminalne grupe "Kavači" na čijem čelu su R.Z. i S.K.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija