Aktuelno

Prištinski sud smanjio kaznu Goranu Satnišiću sa 20 na 15 godina

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2022

-

14:43

Prištinski sud smanjio kaznu Goranu Satnišiću sa 20 na 15 godina
Prištinski sud smanjio kaznu Goranu Satnišiću sa 20 na 15 godina - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Prištini smanjio je danas sa 20 na 15 godina kaznu zatvora za Gorana Stanišića, koji se tereti za ubistvo 13 civila u selu Slovinje kod Lipljana tokom 1999. godine.

Apelacioni sud je delimično usvojio kao osnovanu žalbu u suđenju protiv Stanišića, preinačivši prvostepenu presudu, objavio je danas Reporteri.

Osnovni sud u Prištini osudio je Stanišića 5. oktobra 2021. na 20 godina zatvora zbog ubistva 13 civila tokom rata na KiM 1999. U međuvremenu, Stanišićev advokat podneo je žalbu u kojoj je zatraženo da se optuženi oslobodi optužbe ili da se predmet vrati na ponovno suđenje.

Stanišićev advokat Ljubomir Pantović podneo je žalbu i zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona, kao i netačnog i nepotpunog utvrđivanja činjeničnog stanja, ali je sud te žalbe odbio kao neosnovane, preneo je Reporteri.

Pantović je, nakon presude, kada je Stanišić osuđen na 20 godina zatvora, rekao za Kosovo onlajn da je ta "nerazumna i protivpravna presuda još jedna potvrda da će svi Srbi, koji budu uhapšeni pod sumnjom da su počinili ratni zločin, biti osuđeni, bez obzira na to da li za to ima dokaza ili ne“.

Pantović je istakao da je mali broj svedoka, Albanaca, među kojima su i oni koji su izgubili svoje najmilije, spomenuo Stanišića kao učesnika u zločinu u selu Slovinje, a da je žena glavni svedok pomenula Stanišića tek u svojoj šestoj izjavi o tom zločinu 2019. posle njegovog hapšenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija