Aktuelno

Pritvor policajcu osumnjičenom za odavanje informacija Belivukovom klanu

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2022

-

18:00

Pritvor policajcu osumnjičenom za odavanje informacija Belivukovom klanu
Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beorgadu odredio je do 30 dana pritvor policijskom službeniku A.P. koji se sumnjiči da je zajedno sa kolegom N.V. iz Beograda, odavao vođama organizovane kriminalne grupe poverljive podatke iz elektronskog sistema Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sud je N.R. izrekao meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim osobama, potvrđeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

A.P. je određen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni boravkom na slobodi kriti ili dati u bekstvo, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Mera izrečena N.R. može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je pokrenulo krivični postupak protiv osumnjičenih zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi višenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

A.P. i N.V. uhapšeni su 15. novembra po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa Službom MUP-a za unutrašnju kontrolu.

Prema navodima iz krivične prijave, postoji osnovana sumnja da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe, čiji su organizatori Belivuk i Miljković, odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

Komentari (0)

Srbija