Aktuelno

U Kotoru uhapšen član "vračaraca": Vojin Stupar uhapšen po poternici Interpola koju je raspisao Beograd

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/11/2022

-

20:41

U Kotoru uhapšen član "vračaraca": Vojin Stupar uhapšen po poternici Interpola koju je raspisao Beograd
Crnogorska policija - Copyright AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Policija je danas u Kotoru uhapsila Vojina Stupara (41). Kako je saopšteno iz Uprave policije, on je uhapšen po međunarodnoj poternici raspisanoj od strane NCB Interpol Beograd, a na osnovu koje se potražuje radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vidi protiv njega u Srbiji zbog krivičnog dela kriminalno udruživanje i krivičnog dela teško ubistvo putem pomaganja.

"V.S. će u zakonskom roku biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost", navodi se u saopštenju.

Stupar je navodno i član kavačkog klana. Stupar, je zet Igora Božovića koji važi za jednog od vođa kavačkog klana.

Stupar je javnosti poznat nakon što je, navodno, 2017. godine na njega pucao vođa škaljarskog kriminalnog klana, pokojni Jovan Vukotić. U pritvoru u Srbiji nalazi se više od 30 pripadnika "vračarskog klana", kojima se na teret stavlja više krivičnih dela.

Načelnik srpske Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić izjavio je prošle sedmice da nema dovoljno dokaza da se protiv te organizovane kriminalne grupe podigne optužnica za pokušaj ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovog sina ili brata, ali da to ne znači da neće biti podignuta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija