Aktuelno

Carinici zaplenili više od pola tone suhomesnatih proizvoda: Šverceri u koferima pokušali da prenesu pečenice i sudžuk

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/11/2022

-

16:50

Carinici zaplenili više od pola tone suhomesnatih proizvoda: Šverceri u koferima pokušali da prenesu pečenice i sudžuk
Carinici zaplenili više od pola tone suhomesnatih proizvoda: Šverceri u koferima pokušali da prenesu pečenice i sudžuk - Copyright Uprava Carine

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su juče na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi u prtljažnom prostoru jednog autobusa. Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu iz pravca APKiM pristigao autobus, koji se sa oko dvadesetak putnika, uputio iz Prizrena ka Nemačkoj. I vozači i putnici su prilikom susreta sa carinicima rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje, saopštili su iz Uprave carina.

Ubrzo ih je demantovala detaljna kontrola koja je usledila, kada je u prtljažnom delu autobusa pronađeno šest velikih kofera, do vrha napunjenih suvomesnatim proizvodima u rinfuzu.

Uprava Carine

 

"Utvrđeno je da se radi o više od 347 kilograma goveđe kobasice-sudžuka i više od 186 kilograma suve goveđe pečenice. Tek kada je prekršaj otkriven, kao vlasnik ''suvomesnatih kofera'' se prijavio suvozač u autobusu, koji je rekao, da je sudžuk i pečenicu kupio za sopstvene potrebe u jednoj mesari u Peći", naveli su iz Uprave carina.

Kako je krijumčarena roba bila nedekvatno upakovana, bez deklaracije i uverenja o zdravstvenoj ispravnosti, sud je u hitnom postupku naložio njeno oduzimanje i uništenje od strane nadlžene veterinarske inspekcije.

Uprava Carine

 

"Podsećamo da se u putničkom prometu može nositi fabrički upakovana hrana sa deklaracijom proizvođača, u količini koja je namenjena sopstvenim potrebama, odnosno potrebama domaćinstva, a ne daljoj preprodaji", saopštili su iz uprave carina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija