Aktuelno

I dalje prekidi u saobraćaju zbog iskliznuća vagona kod Pirota

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/12/2022

-

16:37

I dalje prekidi u saobraćaju zbog iskliznuća vagona kod Pirota
Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Usled iskliznuća vagona koji su prevozili amonijak i curenja te materije u potpunosti je obustavljen saobraćaj za sva vozila na auto putu od petlje Malča do petlje Pirot-istok iz smera Niša ka Pirotu, na taj način što se kod petlje Malča vozila isključuju sa auto puta, saopšteno je iz PU Pirot.

Saobraćaj vozila koja su u međunarodnom tranzitu se odvija preko Zaječara do graničnog prelaza Vrška čuka.

Takođe, navodi se u saopšenju, u potpunosti je obustavljen saobraćaj na auto putu iz pravca Bugarske i to od petlje Pirot-istok. Saobraćaj vozila koja su u međunarodnom tranzitu se odvija od Pirota, preko Babušnice i Vlasotinca do petlje Leskovac-jug.

Lokalni saobraćaj između Pirota i Niša se odvija preko sela Ponor i Bele Palanke pa dalje kroz Sićevačku klisuru.

Lokalno stanovništvo može koristiti i državni put IIA reda 259 između Pirota i Bele Palanke u slučajevima kada je to neophodno.

Putevi Srbije" o promeni saobraćaja kod Pirota i Bele Palanke

Na snazi je privremena obustava saobraćaja na državnom putu I A reda broj 4, državnom putu II A reda broj 259 i na državnom putu II A reda broj 221, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Tokom obustave važi sledeće: 

Državni put I A reda broj 4

Za smer Niš - granični prelaz SRB/BUG Gradina, za saobraćaj je zatvorena deonica od petlje Malča do petlje Pirot istok. Saobraćaj iz smera Niša preusmerava se preko petlje Malča sa državnog puta I A reda broj 4 na državni put I B reda broj 35 do Zaječara, a zatim državnim putem I B reda broj 36 ka graničnom prelazu SRB/BUG Vrška Čuka.

Za smer granični prelaz SRB/BUG Gradina – Niš, za saobraćaj je zatvorena deonica od petlje Pirot istok do petlje Bela Palanka. Saobraćaj iz smera Bugarske je preusmeren preko petlje Pirot istok sa državnog puta I A reda broj 4 na državni put I B reda broj 39, pa dalje preko Babušnice i Vlasotinca do petlje Leskovac jug. 

Državni put II A reda broj 221

Za saobraćaj je zatvorena deonica Jalovik - Dimitrovgrad. Alternativni pravac prema Kalni, Babinom Zubu i Knjaževcu je državni put II B reda broj 428, Pirot - Bela Palanka, zatim državni put II A reda broj 223, Bela Palanka - Periš i onda državni put II A reda broj 222, Periš - Kalna.

Državni put II A reda broj 259

Za saobraćaj je zatvorena deonica Pirot zapad - Bela Palanka. Alternativni pravac je državni put II A reda broj 223 i II B reda broj 428.

Na državnom putu II B reda broj 428, u smeru Bela Palanka - Pirot, na snazi je zabrana kretanja za teretni saobraćaj.

Radovi

Auto-put E-75, petlja T6 - petlja Lasta, u smeru ka petlji T6, radovi na mašinskom čišćenju ivičnih traka, večeras od 22 časa do sutra ujutru do 5 časova. 

Radovi će se izvoditi u zaustavnoj saobraćajnoj traci u pokretu, a saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija