Aktuelno

Saobraćajci zaustavili više od 900 pijanih i drogiranih vozača: Rekorder muškarac iz Uba sa 3,78 promila alkohola

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/01/2023

-

14:00

Saobraćajci zaustavili više od 900 pijanih i drogiranih vozača: Rekorder muškarac iz Uba sa 3,78 promila alkohola
Saobraćajci zaustavili više od 900 pijanih i drogiranih vozača: Rekorder muškarac iz Uba sa 3,78 promila alkohola - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, isključili su iz saobraćaja 901 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 39 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, u akciji pojačane kontrole koja se sprovodi u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom praznika.

Kako je saopšteno iz MUP, čak 135 vozača zadržano je u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 24 vozača upravljala su vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila alkohola u organizmu.

Na teritoriji Uba iz saobraćaja je isključen pedesetšestogodišnji vozač koji je zatečen da upravlja vozilom sa čak 3,78 promila alkohola u organizmu, a kontrolom je utvrđeno i da je upravljao vozilom u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom, kao i da nema vozačku dozvolu, jer mu je oduzeta u avgustu zbog kaznenih poena.

Trojica vozila brže od 250 km/h

Pored navedenih prekršaja, 128 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog preticanja, 280 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 1.133 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 3.104 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

MUP Srbije

 

Kada je reč o kontroli brzine, policijski službenici su presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja 10 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, među kojima su tri vozača koji su upravljali vozilom na auto-putevima brzinom većom od 250 kilometara na čas. Uprava saobraćajne policije akciju će sprovoditi do 15. januara ove godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija