Aktuelno

Pojačana kontrola brzine kretanja vozila do 14. avgusta: MUP će slati kazne i na kućnu adresu, bez zaustavljanja vozača

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/08/2022

-

17:14

Pojačana kontrola brzine kretanja vozila do 14. avgusta: MUP će slati kazne i na kućnu adresu, bez zaustavljanja vozača
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovešće od sutra do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. IZ MUP-a su saopštili da će saobraćajna policija svakoga dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

Dodaju da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača i da će vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiti na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.

Iz MUP-a apeluju na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja i ističu da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 osoba.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Podsećaju da je od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja sprovešće se u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija