Aktuelno

Sud u Gnjilanu odbio zahtev tužilaštva: Srpskim mladićima iz Klokota određen kućni pritvor

Komentari

Autor: Tanjug

14/01/2023

-

12:40

Sud u Gnjilanu odbio zahtev tužilaštva: Srpskim mladićima iz Klokota određen kućni pritvor
Sud u Gnjilanu odbio zahtev tužilaštva: Srpskim mladićima iz Klokota određen kućni pritvor - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Gnjilanu odredio je 30 dana kućnog pritvora srpskim mladićima Dejanu M. (27) i Aleksandru S. (31) iz Klokota, koje je kosovska policija privela zbog navodnog izazivanja opšte opasnosti, kada se tokom proslave Badnje večeri u porti crkve čulo nekoliko hitaca ispaljenih u vazduh.

Advokat Miloš Delević rekao je za Kosovo onlajn da je sud odbio zahtev tužilaštva koje je tražilo sudski pritvor.

"Izrečena je mera od 30 dana kućnog pritvora. Moj klijent Aleksandar Spasić se sumnjiči da je izvršio krivično delo nezakonitog posedovanja oružja, ali smatram da u njegovim radnjama nema elemenata tog krivičnog dela", rekao je on za Tanjug.

Dodao je da je Spasić porodičan čovek, da protiv njega nije vođena istraga za bilo koje krivično delo, da nikada nije osuđivan te da je ovo veoma stresno za njegovu porodicu. Naveo je da on može da se žali na meru kućnog pritvora jer smatra da je prestroga .

"Moglo je nekom blažom merom da se dođe do istog rezultata kao što je obavezno javljanje u policijsku stanicu ili oduzimanje putnih isprava, ali ovo je mera izolacionig karaktera i smatram da je posle sudskog pritvora najteža", istakao je Delević.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je nakon hapšenja da je jasno da se takvim hapšenjima, povezanim sa proslavom Božića, kao najradosnijeg pravoslavnog praznika, Srbima stavlja do znanja da nemaju pravo na svoje praznike.

Kancelarija za KiM je mladićima iz Klokota obezbedila besplatnu pravnu pomoć i advokata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija