Aktuelno

Tinejdžer uboden u stomak u gimnaziji u Tutinu, uhapšen osumnjičeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija/S.T.

25/01/2023

-

12:56

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Učenik (16) gimnazije iz Tutina uboden je danas nožem u stomak. Njega je u tuči ubo đak iste škole. Nemilom događaju prethodila je svađa. Drugi učenik, osumnjičen za napad, je uhapšen, potvrđeno je za Euronews Srbija iz policije. 

Kako je potvrdio direktor škole Vahidin Ramičević do tuče je došlo u holu gimnazije u Tutinu oko 10.30 sati, a učenik te škole star šesnaest godina uboden je nožem u predelu stomaka.

Ramičević za Euronewws Srbija navodi da su odmah su obaveštene nadležne institucije - Ministarstvo unutrašnjih poslova, Centar za socijalni rad i školska uprava.

"Dečak je hospitalizovan, obavešten sam da nije životno ugrožen i sve ostale radnje će preduzete nadležne insitucije", naveo je Ramičević. 

Povređeni dečak prevezen je u bolnicu u Novom Pazaru i on se nalazi u stabilnom stanju.

Prof. dr Šefćet Hajrović rekao je za Euronews Srbija da je dečak (16) zadobio je ubodnu ranu hladnim oružjem (najverovatnije nožem) u predelu stomaka i da je došlo do proboja prednjeg trbušnog zida i otvaranja trbušne duplje.

"Dečak je hitno zbrinut. Uveden je u operacionu salu i u toku je hirurška intervencija. Nakon toga biće utvrđeno da li je došlo do eventualne povrede unutrašnjih organa", rekao je ranije Hajrović za Euronews Srbija.

Dečak je kolima Hitne pomoći oko 12 sati zbrinut u Opštoj bolnici u Novom Pazaru. 

"Policija nas je obavestila pre toga da će se takav pacijent transportovati u naš centar. BIli smo svi tu, spremni da prihvatimo pacijenta. Tim je odmah ušao u operacionu salu", naveo je Hajrović.

O svemu su obavešteni Centar za socijalni rad i tužilac za maloletnike.

Komentari (0)

Srbija