Aktuelno

Tužilaštvo u Novom Sadu naložilo istragu protiv trojice uhapšenih zbog otmice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/02/2023

-

14:22

Tužilaštvo u Novom Sadu naložilo istragu protiv trojice uhapšenih zbog otmice
Tužilaštvo u Novom Sadu naložilo istragu protiv trojice uhapšenih zbog otmice - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo je sprovođenje istrage protiv tri lica zbog sumnje da su, u grupi sa maloletnim M.S. u odnosu na koga se postupak vodi odvojeno, 5. februara izvršili otmicu.

Tog dana je silom odveden i zadržan 18-godišnji T.N. u nameri da se od njegovih roditelja iznudi novac. Policija je brzo rasvetlila otmicu i uhapsila četvoricu osumnjičenih.Naredbu o sprovodjenju istrage, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je protiv tri lica - G.B., Đ.B.S. i M.R.

U saopštenju se napominje da je krivično delo Otmica kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije, članom 134, stav 4, kaznom zatvora u trajanju od 5 do 18 godina.

Kako se dodaje, osnovano se sumnja da je G.B. izvršio krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu više policijskih službenika Policijske uprave u Novom Sadu, što je kažnjivo članom 323 stav 3 Zakonika, kaznom zatvora u trajanju od 3 do 10 godina.

Pored toga, Đ.B.S. je izvršio krivično delo Falsifikovanje isprave, što je kažnjivo članom 355 stav 2, u vezi sa stavom 1 Zakonika, kaznom zatvora u trajanju od tri meseca do tri godine.

U toku do sada preduzetih radnji i mera na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva, i pored pokušaja osumnjičenih da se daju u bekstvo, sva osumnjičena lica su uhapšena, te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku su privedeni i saslušani u tužilaštvu na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret. 

Nakon saslušanja osumnjičenih, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora iz svih zakonskih razloga.U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom T.N. rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka. 

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, dodaje se u saopštenju.

U nedelju 5. februara oko 3:30 sati otmicu je prijavio policiji otac otetog mladića iz Sremske Kamenice, kome su otmičari tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina.Posle intenzivne potrage na području grada, policija je na Klisi, u gepeku automobila, pronašla nepovređenog mladića i uhapsila osumnjičene Novosađane M. R. (2003), S. B. Đ. (2003) i  G. B. (2003), kao i jednog 17-godišnjaka.        

 

Komentari (0)

Srbija