Aktuelno

Tri komada betona pogodila automobil na auto-putu kod Niša, "Putevi Srbije": Izvršen hitan vanredni pregled nadvožnjaka

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Blic

11/02/2023

-

23:32

Tri komada betona pogodila automobil na auto-putu kod Niša, "Putevi Srbije": Izvršen hitan vanredni pregled nadvožnjaka
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U popodnevnim satima na petlji Trupale, tačnije na kraku petlje za smer Bela Palanka-Vranje, došlo je do odvajanja zaštitnog sloja betona sa konstrukcije nadvožnjaka. Tri komada betona, od čega je jedan bio težak bet kilograma pali su na automobil Olivera Paunović iz Niša.

"Išao sam auto-putem iz pravca Malče, ka izlazu 'Niš jug' kada je, dok smo prolazili ispod podvožnjaka na Trupalskoj petlji, počelo nešto jako da puca i udara u automobil. Čula su se tri jaka udarca od kojih su pukli šoferšajbna, panoramski krov, a oštećen je i deo karoserije. Jedva sam uspeo da zadržim automobil na putu", rekao je Paunović ranije danas za "Blic" i nastavio:

"Kada sam stao, našao sam na krovu komad betona težak više od pet kilograma. Srećom ga je zaštita panoramskog krova zadržala, inače bi pogodio mog sina pravo u glavu. Ne smem da pomislim šta bi bilo da je krov bio otvoren, a nekoliko trenutaka ranije sam hteo da ga otvorim da provetrim automobil"

Nakon što je izvršen uviđaj policije, iz "Puteva Srbije" saopštavaju da su dežurne ekipe odmah izvršile obilazak lica mesta i postavile odgovarajuću privremenu saobraćajnu signalizaciju.

"U toku večernjih sati dežurne ekipe izvršile su hitan vanredni pregled nadvožnjaka i počeli sa uklanjanjem nestabilnih delova zaštitnog sloja betona i nastaviće tokom sutrašnjeg dana. Po uspostavljanju povoljnih vremenskih prilika pristupiće se trajnoj sanaciji oštećenja na nadvožnjaku", navodi se u saopštenju "Puteva Srbije".

Komentari (0)

Srbija