Aktuelno

Carinici sprečili šverc 19 rasnih lovačkih pasa na Preševu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/02/2023

-

19:23

Carinici sprečili šverc 19 rasnih lovačkih pasa na Preševu
Sprečeno krijumčarenje 19 rasnih pasa - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su 18. februara na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, u jednom navodno praznom teretnom kombiju otkrili 19 rasnih lovačkih pasa. Kako su saopštili iz Uprave carina, prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, kada je radi detaljnog pregleda zustavljen teretni kombi stranih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio vozač star 43 godine.

Tokom kontrole su sa jedne i druge strane u unutrašnjosti tovarnog dela kombija pronađeni metalni kavezi i u njima ukupno 19 rasnih lovačkih pasa.

Uprava Carina

 

Vozač za 15 pasa rase ''setter'' i četiri psa rase ''poenter'' nije imao ništa od neophodne prateće dokumentacije ni tranzitni dokument, niti zdravstveno uverenje veterinarske inspekcije, kao ni ovlašćenja navodnih vlasnika pasa za njihov transport preko granice.

Uprava Carina

 

Sud je u hitnom postupku doneo presudu kojom su psi oduzeti i po nalogu Republičke veterinarske inspekcije predati Veterinarskoj stanici Bujanovac radi zbrinjavanja, dok je vozač kombija novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja.

Komentari (0)

Srbija