Aktuelno

Obdukcijom dvogodišnje devojčice iz Zaječara utvrđene smrtonosne povrede glave

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2023

-

11:37

Obdukcijom dvogodišnje devojčice iz Zaječara utvrđene smrtonosne povrede glave
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Preliminarna obdukcija tela dvogodišnje devojčice koja je preminula u Zaječaru pokazala je da je dete imalo smrtonosne povrede glave i rascep jetre, potvrđeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pisani nalaz veštačenja sa mišljenjem i zaključkom iz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu se još čeka.

Policija je kao osumnjičenog za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom uhapsila očuha deteta M. N. (25) iz okoline Vlasotinca. Uhapšena je i njegova vanbračna supruga J. T. (23) iz okoline Zaječara, zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo zanemarivanje i zapuštanje maloletnog lica.

M. N. se sumnjiči da je, juče u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo.

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug u prethodnom periodu tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju izrazilo je žaljenje zbog smrti maloletne P.V. iz Zaječara i istaklo da je u stalnom kontaktu sa Centrom za socijalni rad u tom gradu i drugim nadležnim organima kako bi se što pre utvrdile sve činjenice u ovom slučaju.

Kako Ministarstvo navodi u saopštenju, Centar za socijalni rad u Zaječaru odmah ih je obavestio o ovom tragičnom događaju i svim merama koje je preduzeo kada je u pitanju zaštita porodice.

Centar za socijalni rad u Zaječaru saopštio je ranije  da je porodica nastradale devojčice bila na evidenciji centra, ali da do sada nije bilo prijava za nasilje u porodici.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru saopštili su ranije danas za Euronews Srbija da ih je policija u ponedeljak oko 16.15 sati obavestila da je istog dana oko 15 sati u dečijem dispanzeru Doma zdravlja dovedeno dete u pratnji majke radi ukazivanja neophodne lekarske pomoći, kao i da je ono preminulo u 16.10 i dodali da je istraga u toku. 

Preporuka za vas

Komentari (1)

ANU

01.03.2023 09:11

da su svi oni ranije pojurili,i ministarstvo ,i centar,i policija mozda bi devojcica bila jos ziva,sada je kasno,dozivotna i za ocuha i majku

Srbija