Aktuelno

Neobične zaplene tokom vikenda: Kokain poslat autobusom u rancu, droga sakrivena u donjem vešu i privesku za ključeve

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/02/2023

-

13:28

Neobične zaplene tokom vikenda: Kokain poslat autobusom u rancu, droga sakrivena u donjem vešu i privesku za ključeve
Neobične zaplene tokom vikenda: Kokain poslat autobusom u rancu, droga sakrivena u donjem vešu i privesku za ključeve - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Tokom proteklog vikenda, carinici su na prelazima Horgoš i Gradina otkrili i sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja manjih količina droge, vešto skrivenih na neobičnim mestima. Kako su saopštili iz Uprave carina, na ulazu graničnog prelaza Horgoš 24. februara osujećen je pokušaj krijumčarenja 40,5 grama kokaina zapakovanog u dve vrećice i skrivenog u rancu koji je bio prijavljen kao pošiljka.

Pregledom prtljaga autobusa albanskih registarskih oznaka koji se sa 33 putnika iz Brisela uputio ka Tirani, vozači su na pregled dostavili i spisak pošiljaka preuzetih na prevoz, među kojima se nalazio i jedan sumnjivi ranac.

"Detaljnom kontrolom utvrđeno je da se u rancu među garderobom nalazi zavežljaj sa dva grumena kokaina uvijena u plastičnu foliju. Želeći da neutrališu miris droge, krijumčari su zamotuljke kokaina uvaljali u rasutu kafu i nekoliko čenova belog luka, što im nije donelo željeni rezultat", saopštili su iz Uprave carina.

Uprava Carina

 

Istog dana, na izlazu graničnog prelaza Gradina, u donjem vešu jednog 36-godišnjeg putnika otkriven je grumen hašiša od oko pet grama.

Mladić koji je automobilom ''BMW X3'' putovao iz Holandije ka Turskoj rekao je službenicima da otkrivenu drogu lično koristi iz zdravstvenih razloga.

Obukao tri jakne, pa u džep sakrio tablete

Sličan pokušaj krijumčarenja zabeležen je i 26. februara na prelazu Horgoš, kada je kod još jednog 36-godišnjeg stranog državljanina otkriveno oko dva grama metafentamina.

U unutrašnjem džepu jedne od tri jakne koje je pomenuti putnik nosio na sebi, otkrivena je plastična vrećica sa kristalnim prahom, epruveta sa nepoznatom tečnošću bledo žute boje, špric sa tečnošću braon boje, 10 nepoznatih tableta bele boje, kao i jedna vrećica sa kristalnim prahom skrivena u unutrašnjosti metalnog priveska za ključeve.

Uprava Carina

 

Prenos psihoaktivnih supstanci preko granice je zabranjen, bez obzira na vrstu i količinu, a ukoliko je reč o sredstvima za uobičajenu terapiju, putnik je dužan da kod sebe ima dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije (mišljenje lekara, odnosno lekarski recept).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija