Aktuelno

Odloženo suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv Božidara Prelevića: "Za tri godine održano samo jedno ročište"

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2023

-

14:07

Odloženo suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv Božidara Prelevića: "Za tri godine održano samo jedno ročište"
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je za 19. septembar odloženo suđenje advokatu Božidaru Preleviću po privatnoj tužbi brata predsednika Srbije, Andreja Vučića. Prelević je tužen za naknadu nematerijalne štete i povrede časti.

Suđenje je odloženo jer je postupajuća sudija na bolovanju, a tuženi Prelević takođe nije došao. Branibor Jovičić, Vučićev advokat, novinarima je ispred suda rekao da je tužba podneta pre tri godine, a da je do danas održano samo jedno ročište.

“Gnusne neistine koje je izgovorio protiv Andreja Vučića, obrukao je samu advokaturu. Mi ne znamo da li u ovom postupku postupa kao advokat, pošto je izjavu dao kao advokat, ili kao novinar jer je pre par dana dostavio novinarsku legitimaciju nepostojeće države,” rekao je Jovičić.

Advokat je istakao da Prelević i njegova politička opcija na taj način žele opet da “udare” na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što je kako je ocenio “licemerno, nekorektno i bezobrazno”.

“Mi se uzdamo u pravosuđe, uzdamo se da ćemo što pre izdejstvovati zakonitu i pravičnu odluku i da će Prelević platiti za gnusne neistine koje je izrekao protiv Andreja Vučića” poručio je advokat.

Dodao je da će nakon sledećeg ročišta otkriti detalje tužbe, kada budu saslušane parnične strane.

Komentari (0)

Srbija