Aktuelno

Počela obuka pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji u Libanu

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2023

-

22:55

Počela obuka pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji u Libanu
Počela obuka pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji u Libanu - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pešadijska četa iz sastava Prve brigade kopnene vojske koja je određena za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu počela je ciklus obučavanja za angažovanje u toj bliskoistočnoj zemlji, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

U prvoj fazi višemesečnih priprema, profesionalni vojnici i starešine ove jedinice prolaze sadržaje iz taktičke, vatrene i fizičke obuke, kako bi osvežili znanja i veštine i spremno dočekali kolektivnu obuku.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Tada će se, u bazi "Jug" i na poligonu "Borovac", osposobljavati za realizaciju zadataka u zoni operacije u sastavu španskog kontingenta mirovnih snaga Ujedinjenih nacija.

U završnom segmentu priprema, pripadnike pešadijske čete očekuje taktička vežba na kojoj će biti proverene obučenost i interoperabilnost ove jedinice, te ukupna spremnost za učešće u mirovnoj operaciji.

Vojska Srbije u Libanu angažuje jedinicu ranga pešadijske čete od 2013. godine, a trenutno se u zoni ove mirovne operacije Ujedinjenih nacija nalaze i naši štabni oficiri, vod za zaštitu snaga i element nacionalne podrške.
 

Komentari (0)

Srbija