Aktuelno

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene za ubadanje mladića u parku Manjež

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2023

-

16:12

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene za ubadanje mladića u parku Manjež
Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene za ubadanje mladića u parku Manjež - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je M.V. (23) zbog sumnje da je 28. februara u parku Manjež nožem ubo 23-godišnjeg mladića, nanevši mu tešku telesnu povredu u predelu leđa. 

L.J. (18), koji je tom prilikom bio u društvu sa M.V. sumnjiči se da je fizički napao 26-godišnjeg mladića i naneo mu povrede glave, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva.

L.J. je izneo svoju odbranu, dok se M.V. branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da obojici osumnjičenih odredi pritvor zbog opasnosti da će u toku istrage uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo u kratkom vremeskom periodu, a M.V. i zbog uznemirenja javnosti.

M.V. se na teret stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju, a  L.J. krivično delo nasilničko ponašanje.

Podsetimo, policija je u vezi sa napadom u parku Manjež saopštila 2. marta da je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapšen M.V.  zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju i L.J. (18) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

Organizacija "Da se zna" reagavoala je dan ranije i pozvala sve da u petak dođu na protest "Mržnja ubija" zbog napada motivisanih mržnjom prema LGBT populaciji.

Oni su na Tviteru podsetili da su se u prethodnih nekoliko dana dogodila dva napada u kojima su povređena četiri mladića. Kako kažu, jedan od napada dogodio se u noći između 27. i 28. februara u parku Manjež kada je izboden jedan mladić.

"Ovi incidenti su motivisani mržnjom prema LGBT zajednici i predstavljaju najgrublje ugrožavanje naše bezbednosti", ocenila je organizacija Da se zna. Oni takođe zahtevaju kažnjavanje počinitelja, kao i hitan sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem.

Komentari (0)

Srbija