Aktuelno

Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo u Rušnju

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2023

-

14:55

Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo u Rušnju
Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo u Rušnju - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana S.Z. (28) iz Lebana i L.V. (35) iz Kraljeva, osumnjičenima za teško ubistvo R.R. (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta.

Pritvor im je određen da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Pritvor je određen i za dvoje državljana Bosne i Hercegovine, P.M. i Š.A. koji se nalaze u bekstvu, i sud je naredio raspisivanje poternice za njima. Više javno tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo istragu protiv četiri osobe koje se sumnjiče za učešće u tom ubistvu.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija istraga je pokrenuta protiv S.Z. (28) iz Lebana i L.V. (35) iz Kraljeva, objavljeno je na sajtu tužilaštva. 

Protiv još dvoje osumnjičenih, državljana BiH, istraga je pokrenuta zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pomaganju. S.Z. i L.V. saslušani su juče u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Drugo dvoje osumnjičenih trenutno nisu dostupni pravosudnim organima Srbije. Tužilaštvo predložilo da sud i njima odredi pritvor i da donese naredbu o raspisivanju poternice.

Preminuo posle zadobijenih povreda

Naredbom o sprovođenju istrage S.Z. i L.V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života R.R, odnosno on je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.

Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić.

R.R. je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni S.Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod. S.Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Nakon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke"Golf 4", koji su u naselju “Petlovo brdo” zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu.

Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih S.L. i L.V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog dela. Protiv maloletnice koja je uhapšena zajedno sa S.L. i L.V. od nedelje se vodi poseban postupak pred sudijom za maloletnike .

Maloletnica je saslušana u subotu pred sudijom za maloletnike, nakon čega joj je određen pritvor zbog sumnje da je počinila krivično delo teško ubistvo u saizvršilastvu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija