Aktuelno

Tužilaštvo traži pritvor za sudiju Prekršajnog suda u Loznici

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2023

-

15:10

Tužilaštvo traži pritvor za sudiju Prekršajnog suda u Loznici
Tužilaštvo traži pritvor za sudiju Prekršajnog suda u Loznici - Copyright google.rs/maps

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da odredi pritvor sudiji Prekršajnog suda u Loznici Zoranu M, njegovoj supruži Zorici M. i Živoradu P. koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje isprava.

Prethodno su na saslušanju u tužilaštvu još troje osumnjičenih Slavica S, Bojana S. i Dušan N. priznali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, pa je njima ukinuto zadržavanje, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Svi se sumnjiče da su izvršili krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.  

Visoki savet sudstva je 15. marta održao sednicu na kojoj je sudiji Zoranu M. skinut imunitet, nakon čega je zajedno sa ostalim osumnjičenim licima lišen slobode. 

Osumnjičeni sudija Zoran M. tereti se da je u periodu od 24. marta do 9. decembra prošle godine u dva navrata primio mito od osumnjičenih Bojana S. i Dušan N, dok se Zorica M. tereti da je svom suprugu Zoranu M. pomogla u primanju mita.   

Osumnjičeni Zoran M. se takođe tereti da je falsifikovao ispravu odnosno zapisnik o saslušanju osumnjičenog lica (koje nije ni bilo prisutno) u prekršajnom postupku zajedno sa svojom daktilografkinjom Slavicom S. na šta ga je podstakao osumnjičeni Živorad P, čime je osumnjičeni sudija Zoran M. zloupotrebio službeni položaj.  

Komentari (0)

Srbija