Aktuelno

U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušani sudija Prekršajnog suda u Loznici i ostali osumnjičeni za mito

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/03/2023

-

17:37

U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušani sudija Prekršajnog suda u Loznici i ostali osumnjičeni za mito
U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušani sudija Prekršajnog suda u Loznici i ostali osumnjičeni za mito - Copyright google.rs/maps

veličina teksta

Aa Aa

U Tužilaštvu za organizovani kriminal završena su saslušanja osumnjičenog sudije Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) Z.M., službenice tog suda S.S., kao i B.S., Z.M. (supruge sudije Z.M.), D.N. i Ž.P., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita iz člana 367 Krivičnog zakonika, davanje mita 368 Krivičnog zakonika, krivično delo zloupotreba službenog položaja iz člana 359 Krivičnog zakonika i krivično delo falsifikovanje isprava iz čl 355 KZ Republike Srbije, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Troje osumnjičenih je priznalo izvršenje krivičnog dela i prema njima je ukinuto zadržavanje, dok je u odnosu na preostalo troje (osumnjičenih sudiju Z.M., Z.M. i Ž.P.) tužilac za organizovani kriminal predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na ova lica odredi pritvor.

Podsetimo, Visoki savet sudstva je 15. marta održao sednicu na kojoj je sudiji Z. M. skinut imunitet, nakon čega je zajedno sa ostalim osumnjičenim licima lišen slobode. 

Osumnjičeni sudija Z. M. tereti se da je u periodu od 24. marta do 9. decembra prošle godine u dva navrata primio mito od osumnjičenih B.S. i D. N, dok se Z. M. tereti da je svom suprugu Z.M. pomogla u primanju mita.   

Osumnjičeni Z.M. se takođe tereti da je falsifikovao ispravu odnosno zapisnik o saslušanju osumnjičenog lica (koje nije ni bilo prisutno) u prekršajnom postupku zajedno sa svojom daktilografkinjom S.S. na šta ga je podstakao osumnjičeni Ž. P, čime je osumnjičeni sudija Z. M. zloupotrebio službeni položaj.  

Komentari (0)

Srbija