Aktuelno

Masovna tuča navijača u Beogradu, jednom se bore za život: Među povređenima i maloletnici, oglasio se MUP

Komentari

Autor: Tanjug, RTS, Euronews Srbija

23/03/2023

-

07:07

Masovna tuča navijača u Beogradu, jednom se bore za život: Među povređenima i maloletnici, oglasio se MUP
Masovna tuča navijača u Beogradu, jednom se bore za život: Među povređenima i maloletnici, oglasio se MUP - Copyright Tanjug/AP/Valentina Petrova

veličina teksta

Aa Aa

U masovnoj tuči na Novom Beogradu sinoć je teže povrede zadobilo nekoliko osoba. Oko 23.25 časova u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu, došlo je do masovne tuče, u kojoj je učestvovalo više desetina osoba, a intervenisale su tri ekipe Hitne pomoći. Prema prvim informacijama, sukobile su se dve navijačke grupe, a uzrok tuče je crtanje grafita. 

MUP je saopštio da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, povodom tuče više osoba sinoć u Gandijevoj ulici u Novom Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, preduzimaju sve mere i radnje na rasvetljavanju okolnosti ovog događaja.

U saopštenju MUP-a se navodi da je, prema poslednjim podacima, jedna osoba sa teškim telesnim povredama, opasnim po život, prevezena u zdravstvenu ustavnovu dok je za druga lica dijagnositika u toku.

Prema prvim informacijama, dva muškarca starosti oko 30 godina sa teškim povredama prevezena su na Vojnomedicinsku akademiju (VMA), a teže su povređena i deca stara 12 i 16 godina, koja su prevezena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj.

"Troje dece sinoć je pregledano kod nas. Nakon dijagnostike pušteni su kući. U pitanju su lakše povrede kod dva deteta, dok treće dete ima prelom ekstremiteta", rečeno je za Euronews Srbija u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Do masovne tuče je došlo oko ponoći, u Gandijevoj ulici broj 74, u bloku 61 i 62.

Dr Momir Šarac sa VMA kaže za RTS da je jedna osoba teško povređena i nalazi se u šok sobi, dok dve osobe nisu životno ugrožene.

U tuči su učestvovale i osobe sa fantomkama, navodi RTS, dodajući da su očevici preneli da su učesnici tuče pobegli sa mesta događaja kolima ka Zemunu. 

Načelnik Odeljenja za javni red i mir: Jedna osoba ima povrede teške po život

Načelnik Odeljenja za javni red i mir Policijske uprave Grada Beograda Ivan Cvijović potvrdio je za RTS da je tuča prijavljena nešto pre ponoći.

"Odmah po dobijanju informacije na mesto događaja su upućeni policijski službenici iz više organizaciionih jedinica i tom prilikom zatečen je određen broj lica. Nažalost, jedno lice ima teške telesne povrede opasne po život“, navodi Cvijović.

Navodi i da se preduzimaju mere prema onima koja su zatečeni na licu mesta.

"Takođe, imamo određene indicije za razloge tuče, ali ovom prilikom zbog istrage ne bih ulazio u detalje", poručio je Cvijanović.

U saopštenju MUP-a se navodi da je jedna osoba sa teškim telesnim povredama, opasnim po život, prevezena u zdravstvenu ustavnovu dok je za druga lica dijagnositika u toku.

Cvijanović dodaje i da je o tuči odmah obavešteno Više javno tužilaštvo i da su u pitanju mlađa lica, kao i da je ovom prilikom oštećeno nekoliko vozila.

"Budite uvereni da će Policijska uprava za grad Beograd i Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u rasvetljavanju ovog događaja", naveo je Cvijović. 

Na pitanje RTS-a može li da potvrdi da je reč o sukobu navijača Crvene zvezde i Partizana, kaže da zbog istrage ne bi otkrivao detalje.

"U pitanju su mlađa lica i razloge za to utvrđujemo. Oštećena su i određena vozila. Budite uvereni da će Policijska uprava za Grad Beograd i MUP preduzeti sve mere u rasvetljavanju ovog događaja", istakao je Cvijović.

Komentari (1)

Toma

23.03.2023 09:45

Pozovite čoveka iz Železnika za komentar.

Srbija