Aktuelno

Zbog pranja novca uhapšeno troje, za jednim se traga

Komentari

Autor: Euronws Srbija

26/03/2023

-

13:59

Zbog pranja novca uhapšeno troje, za jednim se traga
Policija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su A. D. (24), odgovorno lice firme "Hemik internacional" doo Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca u pomaganju, kao i B. M. (46) iz Ćićevca i N. F. (54) iz Ćuprije, osumnjičene za krivično delo pranje novca. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, krivičnom prijavom biće obuhvaćen i 48.godišnji muškarac, bivše odgovorno lice jednog privrednog društva iz Šimanovaca, za kojim policija intenzivno traga, saopštio je MUP.

Sumnja se da je 48.godišnji muškarac, od 24. juna do 6. jula 2021. godine, kako bi prikrio ili lažno prikazao nezakonito poreklo imovine, po prethodnom dogovoru sa A. D, sa računa firme u kojoj je bio odgovorno lice, na račun preduzeća "Hemik internacional" uplatio ukupno 17.921.200 dinara.

A. D. je, kako se sumnja, taj novac dalje uplaćivao na svoje i račune B. M. i N. F., da bi potom sva trojica podizala novac i predavala ga 48.godišnjaku.

Sumnja se da je na taj način 48.godišnjak protivpravno prisvojio 17.921.200 dinara. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju hapšenja sproveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.
 

Komentari (0)

Srbija