Aktuelno

Zastrašujući slučaj u Mirijevu: Žena prijavila partnera za nasilje, policija u stanu našla dete (8) u teškom stanju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

27/03/2023

-

13:57

Zastrašujući slučaj u Mirijevu: Žena prijavila partnera za nasilje, policija u stanu našla dete (8) u teškom stanju
Zastrašujući slučaj u Mirijevu: Žena prijavila partnera za nasilje, policija u stanu našla dete (8) u teškom stanju - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog za raspisivanje potrage za muškarcem U.P. (37) koji se sumnjiči za nasilje nad partnerkom i detetom (8), koje je policija zatekla u zaključanom stanu u jako teškom stanju, neuhranjeno i zapušteno.

Nakon što je tužilaštvo obavešteno o nasilju nad ženom i detetom koje se dogodilo u Mirijevu, naloženo je zadržavanje, a s obzirom na to da se osumnjičeni dao u bekstvo naloženo je raspisivanje potrage, saopštilo je to Prvo osnovno tužilaštvo.

Prema navodima Tužilaštva, 24 marta tužilaštvo je obavešteno od policijskih službenika da je žena prijavila nasilje od strane nevenčanog supruga, kao i da je u policijsku stanicu došla sa vidnim telesnim povedama. Tužilaštvo je naložio da se od oštećene uzme izjava, da se obavi detaljni lekarski pregled i da se odredi zadržavanje za muškarcem.

"Nakon informacije koju su tužilaštvo i policija dobili da se u stanu u Mirijevu, u kome je osumnjičeni živeo, nalazi i dete (2015.) čiji je otac osumnjičeni, dat je nalog da policijski službenici radi hapšenja učinioca krivičnog dela nasilno uđu u stan, obzirom da niko nije otvarao vrata. U stanu osumnjičeni nije zatečen, ali je pronađena devojčica starosti 8 godina koja je odmah upućena na lekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu decu", navodi se u saopštenju.

Inače, prema prvim fotografijama sa lica mesta, vidi se da je situacija stanu izuzetno loša, vidi se prljavština, razbacn nameštaj i garderoba, smeće... Na ulaznim vratima u stan istaknuta su upozorenja. 

24sedam/Katarina Mihajlović

 

"Dete neuhranjeno i zapušteno"

Devojčica je odmah prebačena u dečiju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dete neuhranjeno i zapušteno, dodaju iz Tužilaštva.

"Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca odmah je raspisana potraga za osumnjičenim U.P. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici i krivično delo protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete", navode iz Tužilaštva.

Tužilaštvo je došlo do saznanja da je devojčica (8) odlukom suda poverena na staranje ocu, obzirom da je majka ranije bila zavisnik, a da je utvrđeno da je otac podoban roditelj.

"Nakon što osumnjičeni U.P. bude lišen slobode, biće mu određeno zadržavanje, te će u zakonskom roku biti saslušan na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, a zatim će tužilaštvo sprovesti dokazni postupak o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

 

Komentari (0)

Srbija