Aktuelno

Drugi osnovni sud: Novčana kazna za urednika Informera uplaćena, Vučićević danas može da bude pušten iz zatvora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/04/2023

-

13:38

Drugi osnovni sud: Novčana kazna za urednika Informera uplaćena, Vučićević danas može da bude pušten iz zatvora
Drugi osnovni sud: Novčana kazna za urednika Informera uplaćena, Vučićević danas može da bude pušten iz zatvora - Copyright Aleksandar Jovanović Cile/Informer

veličina teksta

Aa Aa

Celokupni iznos novčane kazne u iznosu od 200.000 dinara po presudi Drugog osnovnog suda u Beogradu protiv vlasnika Informera Dragana J. Vučićevića za krivično delo uvrede je uplaćen, pa on od danas praktično može da bude oslobođen, potvrđeno je za Euronews Srbija u Drugom osnovnom sudu.

"Sud je doneo rešenje kojim se obustavlja izvršna kazna u trajanju od šest meseci zatvora. U vezi sa ovom odlukom, dozvoljena je žalba Višem sudu u Beogradu u naredna tri dana. Inače, ova žalba ne zadržava izvršenje rešenja po kojem je Vučićević oslobođen zatvorske kazne", naveli su iz suda za naš portal.

Kako su objasnili, to zapravo znači da Vučićević već danas može da izađe iz zatvora nakon što komplenta dokumentacija prođe kroz proceduru koja se podrazumeva i stigne do zatvora u kojem se on nalazi.

Marija Đurišić, nevenčana supruga glavnog urednika Informera, Dragana J. Vučićevića, rekla je za Informer da je ona uplatila novčanu kaznu od 200.000 dinara. Đurišić je za Informer rekla da je kaznu platila na svoju inicijativu, bez dogovora sa suprugom. Vučićević je juče otišao na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici u Beogradu, a poziv na izdržavanje zatvorske kazne dobio je jer je odbio da plati kaznu od 200.000 dinara zbog uvreda iznetih na Tviteru na račun novinara Jugoslava Ćosića. 

 

Vučićević je juče, prilikom odlaska u zatvor, novinarima rekao i da stupa u štrajk glađu.

"Rekao sam da ću ići u zatvor i evo idem u zatvor, javljam se na odluženje zatvorske kazne. Sve sam rekao, sve znate. Kada pređem ovu kapiju, obavestiću zatvorsku upravu da stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva, jedan je revizija postupka, na osnovu koje sam osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića, jer mislim da je presuda skandalozna, politička. Drugi zahtev je pokretanje inicijative za dekirminalizaciju uvrede", naveo je Vučićević. 

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je ranije da za Srbiju ne bi bilo dobro da glavni urednik "Informera" ode u zatvor i dodao da ga je "u telefonskom razgovoru molio da odustane od odluke da ide u zatvor". 

Komentari (0)

Srbija