Aktuelno

Kvar ili novi pokušaj krađe delova: Redukovan vozni red između Beograda i Novog Sada

Komentari

Autor: Tanjug

08/04/2023

-

18:04

Kvar ili novi pokušaj krađe delova: Redukovan vozni red između Beograda i Novog Sada
Kvar ili novi pokušaj krađe delova: Redukovan vozni red između Beograda i Novog Sada - Copyright Printscreen/Instagram/tomamomirovic

veličina teksta

Aa Aa

Vozovi između Beograda i Novog Sada zbog kontaktne mreže trenutno samo saobraćaju po jednom koloseku, a moguća su kašnjenja i otkazivanja putničkih vozova na ovoj deonici, saopšteno je iz "Infrastruktura železnice Srbije". 

"Danas 8. aprila 2023. godine u 14.55 sati, putnički voz 'Srbija Voza' koji je saobraćao iz Novog Sada za Beograd, zaustavio se na otvorenoj pruzi između Inđije i Beške, jer je na levom koloseku na ovoj deonici naišao na olabavljeni vozni vod kontaktne mreže iznad pruge", navodi se u saopštenju. 

Dežurne ekipe "Infrastrukture železnice Srbije" za kontaktnu mrežu su na licu mesta, kako bi otklonile kvar i utvrdile uzrok zbog koga se olabavio vozni vod kontaktne mreže iznad pruge.  

Kako se navodi, jedan od mogućih uzroka da se olabavi vozni voz iznad pruge može biti i pokušaj krađe delova kontaktne mreže.   

"Železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada obustavljen je na tom koloseku i trenutno se odvija samo po jednom, desnom koloseku na ovoj pruzi i to je izazvalo poremećaj u funkcionisanju železničkog saobraćaja na novosadskoj pruzi, zbog čega će biti kašnjenja i otkazivanja putničkih vozova između Beograda i Novog Sada", navodi se u saopštenju.

Stručne službe nastoje da što pre otklone kvar na kontaktnoj mreži, kako bi železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada što pre bio normalizovan.

"Infrastruktura železnice Srbije" izvinjava se putnicima i korisnicima usluga zbog izmena u organizaciji saobraćaja vozova. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija