Aktuelno

Ponovo uspostavljen železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2023

-

18:07

Ponovo uspostavljen železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada
Ponovo uspostavljen železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Wikimedia/A.Milenković, Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Novi Sad ponovo je uspostavljen danas u 17.04  časova, navedeno je u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije.

Pruga između Beograda i Novog Sada osposobljena je za nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja, uključen je napon u kontaktnoj mreži iznad pruge i očekuje se da uskoro krenu prvi putnički vozovi na ovoj relaciji. 

Saobraćaj vozova na ovoj pruzi obustavljen je danas u 9.50 sati, zbog velike oluje i vremenskih neprilika između Inđije i Novog Sada, koje su prouzrokovale tehničke probleme u funkcionisanju železnice. 

Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" u izuzetno lošim i teškim vremenskim uslovima, koji su u velikoj meri otežavali rad na terenu, osposobili su ovu deonicu pruge za nesmetano funkcionisanje železničkog saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

Za ospoboljavanje ove deonice novosadske pruge, bila je  angažovana dizalica, kao i drezina, pružna mehanizacija i oprema "Infrastrukture železnice Srbije".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija