Aktuelno

Teretni voz izleteo iz šina kod Zaječara: Prevozio fosfornu kiselinu, ekipe na terenu (FOTO)

Komentari

Autor: S.T.

29/12/2022

-

08:45

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Teretni voz koji je prevozio fosfornu kiselinu iskliznuo je iz šina na pruzi Zaječar - Knjaževac, kod sela Vratarnica, ali nije došlo do curenja opasne materije, rečeno je za Euronews Srbija u policiji.

"Jedan sat posle ponoći, prva kompozicija vozila koja je imala 12 cisterni iskliznula je iz šina, ali je ostala u vertikalnom položaju i nije se prevrnula. Prevozila je fosfornu kiselinu, nema nikakvih oštećenja i razloga za brigu. Nema nikakve opasnosti", rečeno je u MUP-u.

U toku je uviđaj i obustavljen je železnički saobraćaj.

Inače, deo pruge na kojem je došlo do prevrtanja vagona nedavno je rekonstruisan.

Iz Ministarstva građevinartva, saobraćaja i infrastrukture navode da je do nesreće došlo 20 minuta posle ponoći i da stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije“ su na terenu i rade na otklanjanju posledica ovog iskliznuća i što bržem ponovnom uspostavlјanju železničkog saobraćaja na ovoj pruzi.

"Noćas u 00:20 časova, na delu pruge između stanica Zaječar - Minićevo, došlo je do iskliznuća  jedne  vagon cisterne,  sa jednim obrtnim postoljem, tovarene fosfornom kiselinom.   Prilikom ovog vanrednog događaja nije bilo povređenih. Na lice mesta izašle su specijalizovane vatrogasne ekipe i ekipe MUP – a, koje su konstatovale da nema curenja iz cisterne", navodi se u saopštenju Srbija kargo. 

Dodaju da se na mestu akcidenta nalazi i zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga, koja će utvrditi uzrok ovog iskliznuća.

"U sastavu teretnog voza koji je za šabački "Eliksir“ saobraćao iz Prahova za Šabac, bilo je 12 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir", navode u saopštenju.

Železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno je u prekidu.  

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija