Aktuelno

Kristijan Golubović učestvovao u snimanju spota u beogradskoj osnovnoj školi, Ministarstvo prosvete šalje inspekciju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/04/2023

-

15:58

Kristijan Golubović učestvovao u snimanju spota u beogradskoj osnovnoj školi, Ministarstvo prosvete šalje inspekciju
Kristijan Golubović učestvovao u snimanju spota u beogradskoj osnovnoj školi, Ministarstvo prosvete šalje inspekciju - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što se u javnosti pojavio snimak Kristijana Golubovića, inače osuđivanog zbog trgovine drogom, kako sedi za katedrom u učionici punoj dece u osnovnoj školi "Đura Jakšić" na Kanarevom brdu, gde je učestovao u snimanju spota, regovalo je Ministarsvo prosvete. Zbog ovog slučaja, koji je pokrenuo polemiku u javnosti nakon što je sam Golubović objavio snimak na društvenim mrežama, Ministarstvo je, kako su potvrdili za Euronews Srbija, zatražilo da se u školi izvrši hitan nadzor.  

"Ministarstvo prosvete zatražilo je danas od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u OŠ "Đura Jakšić" u Rakovici, nakon saznanja da je u toj školi sniman spot u kome učestvuje Кristijan Golubović", naveli su iz Ministarstva i dodali: 

"Iako organi škole imaju pravo da autonomno donose odluke o korišćenju školskog prostora, Ministarstvo prosvete osuđuje svaku zloupotrebu školskog prostora, jer je škola mesto gde se stiču znanja i uči o društvenim vrednostima. Učionica nije mesto gde se koristi neprimeren rečnik i omalovažavanje", naveli su iz Ministarstva.

Kako su naveli, učionoca nije mesto u kojem bi trebalo da se realizuju ovakve aktivnosti.

"Škole i sve aktivnosti koje škole realizuju u okviru obrazovno - vaspitnog procesa i vannastavnih aktivnosti, su dužne da neguju i razvijaju vrednosti poštovanja, tolerancije, empatije, nenasilne komunikacije. Zaposleni su u obavezi da kreiraju podsticajno i bezbedno okruženje za neometan rast i razvoj svakog deteta", saopštili su iz Ministarstva.

Kako je slučaj dospeo u javnost

Slučaj je u javnost dospeo nakon što je Golubović na Instagram objavuio snimak, na kome se vidi kako sedi za katedrom u učionici, dok su u klupama deca obučena u crne majice koja uzvikuju rečenice i povike koje im Golubović sugeriše. 

Na ovu situaciju, međutim, ukazao je i jedan zabrinuti roditelj koji je u izjavi za list "Danas" tvrdio da se u prostorijama škole snima spot grupe "Crni Cerak".

Oglasili se "Crni Cerak" i direktorka škole

Na svojoj Instagram stranici oglasili su se i iz tog muzičkog sastava navodeći da je Golubović bio u školi isključivo zbog snimanja, da je učionica bila lokacija za snimanje, a da deca koja su sa njim na snimku nisu iz te škole i da imaju dozvolu svojih roditelja.

"Snimanje je sprovedeno za vreme nastave, najsuptilnije što smo mogli, bez prethodnog najavljivanja u javnosti", navedeno je na storiju objavljenom sa Instagram stranici "Crnog Ceraka".

Direktorka Osnovne škole sa Kanarevog brda Tamara Jelić rekla je da je grupi "Crna Cerak" ustupila prostor za snimanje spota, a da su deca koja se vide na snimku statisti koji su sa njima došli. Ona tvrdi da nije znala da je među njima i Kristijan Golubović, te da joj je to javila tetkica jer u tom trenutku nije bila školi. 

"Vratila sam se u školu, Kristijan je već otišao, nikakvih incidenata nije bilo, ispred je bilo nekoliko dece koja su mu tražila autogram i želeli su da se slikaju s njim. Nisam ga zatekla, rekla sam momcima iz benda da je trebalo da mi kažu za Kristijana. Rekli su: "Kakve veze ima, on je glumac u spotu“. Rekoh, trebalo je drugačije, ali sad je gotovo“, rekla je ona za portal Nova.

On e rekla i da je već sutradan zvala Ministarstvo, obavestila Sekretarijat i školsku upravu i da očekuje inspekciju sutra: "Promakli su mi neki detalji i to je to... Sve je završeno u najboljem miru". 

Komentari (0)

Srbija