Aktuelno

Vlasniku Farmakoma zatvorska kazna od pet godina zbog nezakonitog odobravanja i korišćenja 42 kredita Privredne banke

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2023

-

17:36

Vlasniku Farmakoma zatvorska kazna od pet godina zbog nezakonitog odobravanja i korišćenja 42 kredita Privredne banke
Vlasniku Farmakoma zatvorska kazna od pet godina zbog nezakonitog odobravanja i korišćenja 42 kredita Privredne banke - Copyright Medija Centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu osudio je vlasnika "Farmakoma" Miroslava Bogićevića iz Šapca na kaznu zatvora od pet godina zbog nezakonitog odobravanja i korišćenja 42 kredita Privredne banke Beograd Bogićevićevoj kompaniji.

Predsednik kreditnog odbora Privredne banke Beograd Miodrag Salai osuđen je na kaznu zatvora od šest godina, dok je član odbora te banke Aleksandra Janković i finansijski direktor koncerna "Farmakom MB" Olivera Đorđević osuđene na kazne zatvora od po dve godine, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Bogićević i Salai su osuđeni za produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a Janković i Đorđević zbog izvršenja produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Okrivljenima je uračunato vreme provedeno u pritvoru i na meri zabrane napuštanja stana.

Oštećena "Privredna banka Beograd" AD Beograd, u stečaju i treće lice na koje je prenet imovinskopravni zahtev "EOX Matrix“ d.o.o. Beograd, upućeni  su na parnicu radi ostvarivanja imovinskopravnog zahteva.

Obavezani su okrivljeni da sudu na ime paušala plate iznos od po 50.000 dinara, u roku od 30 dana od pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja, kao i troškove krivičnog postupka čiju visinu će sud odrediti naknadno posebnim rešenjem.

Predsednik veća je pročitao i ukratko obrazložio presudu, sa poukom o pravu na pravni lek.

Protiv navedene presude javni tužilac, okrivljeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

U optužnici je precizirano da su okrivljeni pribavili "Farmakomu MB" imovinsku korist od 3.943.733.588 dinara.
 

Komentari (0)

Srbija